possible to make website for free

Пошук по сайту

Собор Червоноградського, Белзького, Тартаківського та Сокальського деканатів пройшов у храмі св. свщмч. Йосафата у Червонограді

17 лютого 2020 р. Б. у храмі св. свщмч. Йосафата у Червонограді пройшов собор Червоноградського, Белзького, Тартаківського та Сокальського деканатів

Собор розпочався із  реєстрації учасників та молебнем до Христа Чоловіколюбця.

СВІТЛИНИ

За пропозицією о. Михайла Микити головою Собору було обрано протопресвітера о. Зиновія Буньо, а секретарем Собору – о. Павла Василишина.

Із вступним словом до учасників звернувся о. Зиновій Буньо, декан Червоноградський.

Отець Володимир Коткевич, синкел у справах парафій Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ,  виголосив приривітальне слово та зачитав декрет правлячого єпископа Сокальсько-Жовківської Єпархії Михаїла Колтуна про скликання Собору.

Також із привітальним словом виступили керуючий справами виконкому м. Червонограді  Георгій Тимчишин та голова Сокальської райдержадміністрації Ігор Децюк.

Першу доповідь виголосив Зенон Боровець, заступник Голови комісії у справах мирян Львівської Архиєпархії, член секретаріату підготовки Собору у Львівській Архиєпархії, доцент Львівської Політехніки. Тема доповіді: «Збереження релігійної та національної ідентичності при зміні обставин життя».

Василь Зубко, колишній вчитель історії, житель Іспанії виголосив доповідь на тему: «Сучасний стан громади в Іспанії».

Третім доповідачем був о. Василь Палчинський, який виступив із доповіддю  «Хто ми є? Усвідомлення та визнання вірними приналежності до УГКЦ».

Після доповідей була проведена праця в групах, де було сформовано пропозиції та затверджено делегатів на Єпархіальний Собор.

 Повідомив о. Павло Василишин  

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336