Пошук по сайту

У Підкамінському монастирі відбулася передсоборова деканальна зустріч

9 лютого у Підкамінському деканаті відбулася передсоборова зустріч на тему «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

У зібранні взяли участь дванадцять священиків деканату, настоятель Підкамінського монастиря о. Андрій Салогуб, о. Степан Макар – синкел у справах парафій Сокальсько-Жовківської єпархії, та п’ятдесят вісім вірних – представників кожної парафії деканату. Зустріч проходила у Підкамінському монастирі Походження Древа Господнього.

Після реєстрації учасників, під час якої кожен отримав робочі матеріали, усі разом помолилися Молебен до Пресвятої Богородиці, який очолив о. Степан Макар у монастирському храмі. Під час проповіді отець-декан Михайло Бакай привітав учасників зустрічі і наголосив на тому, що так само як Богородиця вирушала до Єлизавети, щоб допомогти їй, так і кожен вірний має допомагати священикам у голошенні Слова Божого.

Опісля усі прибули у велику трапезну монастиря, де і проходила передсоборова зустріч.

У привітальному слові о. Степан Макар наголосив на тому, що нам ще дуже бракує священиків, а особливо священиків святих.

Ознайомившись із тематичними матеріалами та розпорядком усі взялися до плідної праці основаної на Пастирському листі Блаженнішого Святослава «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

о. Зеновій Яремко – виступив із доповіддю на тему «Боже Слово і катехизація». о. Ярослав Біль – мав доповідь на тему «Святі таїнства і молитва». о. Богдан Цінцірук – виголосив доповідь на тему «Служіння ближньому».

Після цього відбулося обговорення в групах. Ця праця у кожній групі була дуже живою, повною питань і дискусій, що допомогло напрацювати певні висновки, якими ділилися після повернення до загальної зали.

Наступною частиною був розгляд таких тем: о. Ярослав Войтів виступив із доповіддю про «Провід» у Церкві, о. Тарас Турчинський говорив на тему «Плекання єдності», а о. Василь Жданянчин доповів про «Місійний дух парафії».

Загалом були схвалені такі рішення:
-    Подібні зустрічі дуже важливі і їх необхідно проводити частіше.
-    Щоб оживити парафію, кожна людина має докласти зусилля для оживлення власного духовного життя і духовного життя власної сім’ї.
-    Активно працювати із дітьми у сім’ях, запроваджувати родинне читання Святого Письма і спільної молитви.
На завершення було обрано делегатів серед вірних на Єпархіальний собор, який відбудеться 30 серпня в Єпархіальному управлінні у м. Жовква.

Священиками деканату прийнято рішення висловити щиру подяку Блаженнішому Святославові, Главі і Отцеві УГКЦ за те що, сприяє оживленню парафіяльних спільнот. А правлячому Архиєреєві Кир Михаїлу Колтуну за благословення на проведення цієї передсоборової зустрічі.

Повідомив о. Василь Гершон

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336