Пошук по сайту

Духовенство та миряни зібралися на деканальний соборчик у Рава-Руській

Першого березня відбувся деканальний соборчик Рава-Руського деканату на тему: «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Соборчик розпочали Божественною Літургією в храмі Вознесіння Господнє м. Рава-Руська, за участю отця-декана Романа Улицького, священнослужителів деканату та мирян.

Після Літургії було відслужено панахиду за душі Героїв Небесної сотні. Відтак у приміщенні Рава-Руської школи-інтернат відбулося робоче засідання. Вступним словом о. декан Роман Улицький наголосив, що кожен християнин є сіллю землі і має обов’язок бути завжди «живим» християнином.

З словом привітання виступив протосинкел Сокальсько-Жовківської єпархії о. Володимир Коткевич. Протосинкел передав учасникам благословення від правлячого єпископа Михаїла Колтуна. Посилаючись на Святе Письмо протосинкел наголосив, що місія кожного – це виконання Заповідей, які маємо берегти і через навчання передавати іншим.

Доповідь на тему: «Боже Слово і Катехизація» виголосив о. Андрій Правець, адміністратор храму Покрови Пресвятої Богородиці с. Кунин. Доповідач наголосив, що кожен християнин має бути носієм Божого Слова.

о. Роман Семенюк, адміністратор храму св. Духа с. Потеличі у своїй доповіді на тему «Служіння ближньому» звернув увагу на те, що коли служимо ближньому – служимо самому Христу.

Після виголошення доповідей учасники соборчику продовжили свою працю в комісіях. Підводячи підсумок праці виступили голови комісій о. Іван Славич, о. Михайло Гнідець, о. Михайло Шевчук. У виступах було зазначено потребу спеціалізованої релігійної літератури для катехизації, тлумаченні Святого Письма, заснування соціальних спільнот, дитячих духовно-патріотичних таборів. Одностайно у всіх комісіях було запропоновано запроваджувати спільні молитовні заходи між парафіями, створювати при храмах бібліотеки, запровадити видавництво інформаційних бюлетенів-газет.

Схвальною була пропозиція створити в м. Рава-Руська – Карітас. Завершився соборчик концертом за участю учнів Рава-Руської школи-інтернату.

Повідомив о. декан Роман Улицький

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336