Пошук по сайту

Єпархіальні душпастирі оновлюються духовно

З 28 квітня по 28 травня – час проведення реколекцій для єпархіальних священиків. Дні духовної віднови присвячені ювілею двадцятип’ятиріччя виходу УГКЦ з підпілля. Реколектант – о. Василь Мендрунь, ЧСВВ.

Щорічні реколекції відбуваються у духовно-реколекційному центрі «Світлиця» смт Брюховичі. Парафіяльні священики розподілені на чотири групи, які щотижня збираються на спільну молитву Часослова, Божественної Літургії, для роздумів над Святим Писанням та слухання духовних наук отця-реколектанта.

29 квітня спільно з ієреями звершив Божественну Літургію єпархіальний єпископ Михаїл Колтун. Архиєрей закликав священнослужителів дорожити даром Єдності, який плекався у підпіллі, а тепер набуває розвитку і нових форм. «Єдність з Апостольським престолом, єдність в підпіллі, літургічна, екуменічна єдність, єдність в деканатах, парафіях, родинах та в цілій Україні», – це теми для роздумів, які запропонував архипастир. Далі владика застановився над явищем Майдану: «Яка єдність була на Майдані, який дух, як один одному могли послужити, зрозуміти, підтримати… свідчили правду не боячись кулі». Відтак єпископ заохотив душпастирів старанно дбати за єдність у парафіях та ревно молитися за ситуацію в державі.

В першому турі духовної віднови, отець Василь Мендрунь використовував у науках приклади з підпілля та заохочував ієреїв завжди бути готовими на кожний поклик Господа. Також проповідник наголосив на важливості мовчанки в духовному житті.

Окрім цього для духовенства запропоновано студії Стратегії розвитку Церкви, котрі проводить координатор проекту в єпархії о. Володимир Коткевич. Зокрема пояснено як проводити декаду місійності (від Вознесіння ГНІХ до Зіслання Святого Духа) в парафіях та заохочувати парафіян брати участь в духовних заходах та вчитися місійності в голошенні безмежного милосердя Бога до людей.

Повідомив о. Іван Пігура, префект навчального відділу єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336