Пошук по сайту

Святкування ювілею виходу УГКЦ з підпілля у Забір’ї

9 листопада у селі Забір’я Рава-Руського деканату відбулися урочистості з нагоди 25-тої річниці виходу Церкви з підпілля.

Звертаючись до парафіян храму святої Параскеви владика Михаїл наголосив, що у нашому житті важливо мати безмірну надію на Боже милосердя. Прикладом такої надії є бідний Лазар, про якого згадувалося в Євангелії, він не полишивши надії на краще життя, на життя з Богом – отримав ту бажану насолоду. Не оминув владика і річниці виходу Церкви з підпілля. Він розповів присутнім як це було важко, що словами неможливо передати пережиття і почування які наповняли людей і спонукали їх йти за Богом в такий важкий час,  коли церкву переслідували і гонили. Яскравим прикладом для нас тепер владика Михаїл назвав наших духовних батьків митрополита Андрея Шептицького та патріарха Йосифа Сліпого. Вони не оставили тої надії в Бозі і довели Церкву до перемоги.

Владика наголосив, що будь яке починання людське, якщо воно згідне з Євангелієм, має право на життя. А навіть більше, таке діло буде доведене до кінця тому, що за нього заступається Бог. Архиєрей закликав людей до єднання. Ми маємо покладатися один на одного, бути готовими до співпраці. «Бо не є я і Бог, чи ти і Бог, а є ми і Бог». Тільки тоді ми будемо сильні і зможемо подолати ворога.

Під час Божественної Літургії владика здійснив рукоположення у сан пресвітера Романа Кравця, а дияконські свячення отримав Назар Дячок. Після Літургії відбулося посвячення новозбудованої катехитичної школи і освячення наріжного каменя на будову нової церкви.

Отець Роман Улицький, Рава-Руський декан вручив отцю Михайлу Ярині, настоятелю храму села Забір’я, грамоту на початок будівництва храму, видану владикою Михаїлом Колтуном. Ця грамота має бути вмурована в стіни церкви, як великий пам’ятний знак. Владика поблагословив жертводавців і зачинателів цієї справи і побажав їм наснаги у їхніх трудах, щоб ніщо їх не зупиняло перед її виконанням. Щоб підтримані Божою поміччю вони довели почате діло до кінця.

Повідомив брат Михайло Морозовський

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336