Пошук по сайту

Розпочався Рік Митрополита Андрея Шептицького

1 листопада Правлячий архиєрей єпархії Михаїл Колтун взяв участь у Божественній Літургії приуроченій початку Року Митрополита Андрея Шептицького.

Урочистості з нагоди сімдесятої річниці відходу до вічності, а також початку року митрополита Андрея Шептицького розпочалися літургією, яку очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) у Архикатедральному соборі Святого Юра у Львові.

За словами Блаженнішого Святослава, немає жодної ділянки життя і діяльності Української Греко-Католицької Церкви у ХХ столітті, яка б не була позначена особою Митрополита, його працею, молитвою, жертовністю, а головне – його пастирською мудрістю.

«Наближаючись до своєї блаженної кончини, Митрополит бачив воскресіння своєї Церкви, яка за його пророцтвом буде переслідувана, знищена, але воскресне. І засяє на цілу Україну і на цілий світ. Те воскресіння, яке ми так урочисто святкуємо цими днями», – наголосив Блаженніший Святослав.

Крім того, попросив протягом цього Року особливо молитися за прославу слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького. Кожного дня хоча б по одному разу «Отче наш» і «Богородице Діво». Для того, каже він, щоб цей скарб святості, який спочиває в особі слуги Божого Митрополита Андрея засяяв у всій своїй красі та повноті та істині на цілу Церкву і на цілий світ.

«Сьогодні ми урочисто визнаємо cлугу Божого Митрополита Андрея нашим великим пастирем і учителем. І просимо його: Владико Андреє, ти, що стоїш сьогодні перед Божим престолом, молися за Україну, молися за наш народ, молися за свою воскреслу Церкву, щоби Божий мир, який через тебе благословляв твій народ, був тим даром, який ти виблагаєш у всевишнього для нашого народу», - сказав Глава УГКЦ.

СВІТЛИНИ

Згідно повідомлення Департаменту інформації УГКЦ

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336