Пошук по сайту

Завершуються річні реколекції для священнослужителів

У четвертий тиждень вересня священнослужителі Сокальсько-Жовківської єпархії завершують цьогорічні реколекції під духовним проводом о. Василя Оприска, ЧНІ.

На початок четвертого туру духовної віднови прибув єпископ Михаїл Колтун, який закликав душпастирів «чути голос Церкви» та застосовувати Соборові та Синодальні напрацювання у своїх парафіях. Архиєрей заохотив присутніх дослухатися до ближнього і реагувати на його потреби. «Життя ближнього передбачене Богом в нашому житті і ми через призму Євангелії маємо бачити і сприймати його», - наголосив архипастир. Далі владика запевнив священнослужителів, що служіння у Церкві це є скарб, яким потрібно дорожити і слідувати тій мудрості до якої Господь закликає, а митрополит Андрей дає нам приклад молитви, що треба просити у Бога розпізнання не своєї, а Його святої волі.

Архиєрей розповів приклад із Всеукраїнського паломництва до Зарваниці, де військові і цивільні ще раз усвідомили, що «не зброя, не хитрість є головною силою, а любов Божа». Тому єпископ наголосив, що кожному потрібно докладати зусиль, щоб самому плекати цю любов та іншим її прививати.

Отець Іван Пігура, префект єпархіального навчального відділу, зазначив, що священики з попередніх трьох груп задоволені духовними науками реколектанта, який «не тільки дає нам виклади, але і служить нам біля престолу».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336