Пошук по сайту

Вчителі християнської етики здійснили прощу до Прилбич

18 жовтня 2015 року вчителі християнської етики Буського району здійснили прощу в село Прилбичі Яворівського району з нагоди відзначення 150-річчя від дня народження Митрополита Андрея Шептицького.

Учителів супроводжував о. Володимир Залуцький, вчитель християнської етики НВК «Полоницька ЗОШ І-ІІст.», декан Буського деканату УГКЦ.

Із життєвим та пастирським шляхом Митрополита, експонатами музею екскурсантів ознайомив настоятель місцевої церкви села Прилбичі о. Андрій Стадницький. Прочани мали змогу помолитися в родинній усипальниці Шептицьких, побувати в храмі Пресвятої Богородиці (УАПЦ КП), в якому 11 вересня 1892 року о. Андрій Шептицький відслужив першу Службу Божу.

З дозволу місцевого пароха отець Володимир Залуцький відслужив у новому храмі УГКЦ Молебен до Пресвятої Богородиці.

По дорозі до Прилбич учителі вели розмову зі священиком про виховання в сім’ї Шептицьких, про шкоду, якої завдає участь наших школярів у Хеллоуїні, бо цим самим пропагують ідолопоклонство та бісівські ритуали, а також про поширений сьогодні гріх ворожби.

Поїздка в Прилбичі, за відгуками учасників, відкрила вчителям нові сторінки біографії Андрея Шептицького, надалі сприятиме їхньому духовному зростанню у вірі та молитовній практиці. Побаченим і почутим під час подорожі учителі охоче поділяться зі своїми колегами по роботі та вихованцями.

С. Лабінська, методист РІМЦ відділу освіти Буської РДА

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336