Пошук по сайту

У Соколівській школі вшанували Митрополита Андрея Шептицького

17 листопада у Соколівській школі ім. о. Володимира Кальби відзначили 150-річчя від дня народження Митрополита Андрея Шептицького.

З промовою до присутніх звернувся о. Василь Харко – настоятель храму Вознесіння Господнього. Досить цікавою і змістовною була літературно-музична композиція «Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою, невтомною працею любіть Україну!», яку підготували учні 6-11 класів. Весь виступ супроводжувала презентація з світлинами та висловами Митрополита Андрея Шептицького.

Особливого патріотичного піднесення дійству надало виконання пісень: «Молюсь до тебе, Україно», «Україно, молитво моя», «Бог є любов», «Єднаймося, люба родино!» батьками учнів школи – Іриною Рудко – та Наталією Кошіль, керівником гуртка районного Будинку дитячої та юнацької творчості.

Сьогодні, після Революції гідності, під час гібридної російської агресії на Сході нашої Вітчизни, як і 100 років тому, є досить повчальними і важливими настанови Митрополита Андрея Шептицького. Саме він заслужив бути названим славетним, бо немає жодної ділянки суспільно-політичного життя Галичини в ХХ столітті, де б ми не зустрічалися з ділами чи значним впливом його особи. Тому не дивно, що давно Митрополита Андрея Шептицького називають «князем церкви, Мойсеєм».

Нехай життєвий шлях, справи і світогляд Великого Митрополита, як приклад, підтримують нас у вірі в краще майбутнє нашої церкви і нашого рідного народу.

Повідомляє Буське Радіо

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336