Пошук по сайту

У Жовкві відкрито Ювілейні двері року Божого милосердя

13 грудня, після богослужінь у Катедральному храмі, єпископ Михаїл Колтун у співслужінні священиків Жовківського деканату та ієромонахів ЧСВВ, відкрив двері милосердя у храмі св. Йосафата, що діє при єпархіальному управлінні в м. Жовкві.

Спершу архиєрей виголосив науку про виняткове повноваження, яке отримали єпископи від Папи Римського, щоб у єпархіях поширювати відпуст з нагоди року милосердя. «Папа дав право кожному єпархіальному єпископові з таким самим відпустом, такими самими умовами, так як діється в його Катедрі – в соборі ап. Петра в Римі, щоб так само діялося і в Жовкві. Той самий відпуст Церква дає тут нам, щоб в нашому місті ми змогли відчути повноту Божого милосердя».

Відтак було звершено Молебний чин із відкриттям Ювілейних дверей. Опісля архипастир закликав присутніх священиків і вірних «вчитися жити милосердям», «від душі передавати його в дію для свого оточення і всього сотвореного світу». Владика заохотив пізнавати тайну Божого милосердя і співставляти «яке милосердя маю я, а яке має до мене Господь Бог». «Щоб Боже милосердя діяло нашими руками. Щоб той хто дивиться на нас, бачив в наших діях Боже милосердя», - наголосив архиєрей.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336