Пошук по сайту

Пасторальна рада обговорила організаційні питання Ювілею Божого милосердя

29 грудня 2015 року в Єпархіальному управлінні відбулася Пасторальна рада, за участю правлячого архиєрея, працівників курії, голів комісій-відділів та протопресвітерів, яка обговорила організаційні питання Ювілею Божого милосердя.

Єпископ Михаїл Колтун зазначив: «Нашим завданням є оживляти в собі присутність Божу, бачити Бога серед нас та в світі. Він діє в кожному з нас і ми маємо це усвідомити собі та окреслити ці ознаки Бога – наскільки Він з людиною в’яжеться, наскільки Бог виявляє себе людині, щоби вона могла захопитися тим, що Бог їй дав, що Бог є з нею. Цікаво нам мало би бути – відкривати Бога».

Щодо ювілейного року, архиєрей сказав: «Церква організовує нас в темі Божого милосердя, щоби собі його відкрити, щоби відкривати його людям, бо кожна одна людина потребує милосердя. Бо коли людина не має милосердя, то вона вже неподібна на людину. Через милосердя ми відкриємо цей світ, себе; ми будемо тішитися, бо ця милосердна сила Божа буде зціляти, надавати стимули до життя, дії та служіння. Цього милосердя потрібно всій нашій Україні. Це виклик на який Святіший Отець, спонуканий дією Божої благодаті, заявляє, що Божого милосердя потрібно там, де точиться війна, де змагання, смерть, несправедливість і єдиним ліком є Боже милосердя. Тож вживаючи це лікарство – ми будемо здорові».

Пасторальна рада обговорила організаційні питання у справі прощ до Ювілейних храмів єпархії та оприлюднила Інструкцію щодо умов отримання Ювілейного відпусту, тексти якої будуть роздані для всіх парафіяльних громад.

Вирішено:

- Кожній парафії брати участь у прощі до Ювілейного храму відповідної округи.

- Парафіяльним священикам належно готувати мирян до Ювілейної прощі та брати участь у ній.

- Парафіяльним священикам погоджувати порядок і графік прощі із відповідальним священиком.

- Священиками-місіонерами у трьох Ювілейних храмах призначено: о. Андрія Дутчака, о. Михайла Ткачіва, о. Тараса Дзьобу.

- На дошці оголошень біля кожного храму помістити плакат про Ювілейний рік.

- У єпархіальному часописі «Джерело життя» та інших ЗМІ помістити максимальну інформацію про Ювілейний рік та порядок паломництв.

Отець Степан Макар, єпархіальний синкел, розповів про зустрічі демобілізованих учасників АТО, які відбулися у Крехові, Червонограді та Кам’янці-Бузькій за участю священиків та військових з шести деканатів. Наголошено, що важливою є постійна духовна опіка над воїнами АТО у парафіях. Священик заохотив зробити письмові спогади демобілізованих воїнів про свою участь в АТО для історії. Актуальним є створювати спільноти демобілізованих воїнів та їх родин, особливо звертаючи увагу на поранених, інвалідів, а також родин загиблих.

На завершення голова комісії у справах екології передав отцям-деканам годівнички для птахів, які виготовили учні з Бродів.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336