Пошук по сайту

«Милосердні як Отець», - екотабір у Підгіцях

З 4 по 10 липня у селі Підгірці пройшов екологічний табір «Милосердні як Отець».

Священик Тарас Дзьоба спільно із студентами з Українського Католицького Університету намагалися поєднати виховання у християнській традиції з фізичною, інтелектуальною, екологічною так і з патріотичною складовими і зробити їх не лише корисними, а й цікавими.

Кожен день табору мав до роздумів окреме діло милосердя про яке учасники роздумували в екологічному ключі. Так роздуми понеділка були над ділами «Голодного нагодувати» і «Грішника навернути» в контексті якого о. Тарас Дзьоба наголосив: « Гріх має дуже широкі наслідки для душі і тіла людини, ба навіть для всього Божого створіння. Виконуючи діло милосердя «грішника навернути» ми робимо крок на випередження – боремося з гріхом, щоб не боротися з його наслідками».

Щодо присутності у сучасному світі голоду священик сказав: «Сам факт існування голоду є викликом для християн, адже ми покликані ділитися Божими дарами та плекати чесноту поміркованості у їх використанні».

Зрештою кожен день екотабору мав одне із семи діл милосердя для роздумів, а також учасники щодня брали участь у Божественній Літургії.

Діти мали цікаві після таборові завдання. Так наприклад, роздумуючи про діло милосердя «спраглого напоїти» діти порівнювали смак води з крана та води з джерела, до речі ділячись враженнями більшість надавала смакову перевагу джерельній воді.

Щодень на учасників чекали веселі банси, конкурси та естафети. Одним із найголовніших завдань табору було не просто розказати дітям про діла милосердя, пророка Самуїла, Іллю тощо, а й навчити їх самим шукати відповіді на ті чи інші запитання. Для цього було використано низку педагогічних методів, зокрема, аналіз уривків зі Святого Письма, вікторини на різні тематики, творчі завдання та багато іншого.

Долучилися до проведення табору і постійні екологічні партнери з Національного Природного Парку «Північне Поділля», з якими в ігровий спосіб діти мали змогу відчути себе у ролі екологів і побачити справжню природну красу навколишнього середовища.

СВІТЛИНИ

Повідомляє парафіяльний сайт

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336