Пошук по сайту

Єпархіальна делегація відзначила 20-ліття коронації чудотворної ікони "Милосердя двері"

19 серпня, в день Преображення ГНІХ, єпископ Михаїл Колтун та єпархіальні священики – протопресвітери, працівники курії та голови комісій – взяли участь у святковій процесії та богослужінні з нагоди відзначення 20-ліття коронації чудотворної ікони "Милосердя двері", в храмі Преображення Господнього, що в м. Ярослав (Польща).

Очолив Архиєрейську Божественну Літургію Глава й Отець УГКЦ Блаженніший Святослав, який у проповіді сказав: «Можливо, як ті учні Христа, які вдивлялися в Його обличчя на Таворській горі, що сяяло сильніше сонця, так і ми сьогодні вдивляємося в обличчя Божого милосердя, яке сяє тут з ікони Богородиці. Двадцять років тому ця ікона була коронована коронами, котрі поблагословив Святий Папа Іван Павло II. Тепер Папа Франциск її прославив у Рік Божого милосердя на увесь світ».

Блаженніший пригадав той момент, коли ми одержали звістку, що Понтифік хоче саме цією іконою відкрити Ювілейний рік Божого милосердя у Вселенській Церкві. «Ми так само не розуміли до кінця всього, що діється, як і учні Христа на горі Тавор. Бо сталося так, що з найвищої катедри християнського світу ця ікона промовила про біль українського народу. У ній ми бачимо упокорення і світло воскресіння, яке Христос виявляє через Тіло Церкви в сучасному світі».

СВІТЛИНИ

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336