Пошук по сайту

Реколекції в c. Зашкові

14–16 жовтня 2016 року відбулись традиційні покровські реколекції на парохії святого архистратига Михаїла с. Зашкова. Цьогоріч парох о. Володимир Грицайко запросив реколектантом молодого отця Романа Янчука з церкви Віри, Надії, Любові і їх матері Софії м. Львова.

Духовна віднова розпочалася із вечора для молоді. У тиші храму читали Святе Письмо, слухали науку отця, переглядали мультфільм, частувались та молились вервицю католицької молоді. Реколекції для молоді тривали до пізна, проте спокій від перебування в духових роздумах та радість від особливого способу молитви застигли на обличчях. Молодь під проводом отця-реколектанта задумалась над призначенням свого життя, Ким для них є Бог. Важливою ниткою розуміння духовної науки стали слова з мультфільму про пташку-ківі: «Все, що хочеш досягти у житті є ціною усього життя».

Наступного дня тривала наука для всієї парохії під час Вечірньої та Божественної Літургії. Численно парохіяни приступили до Таїнства покаяння. Поміж науками зробили перерву на частування. Духовна настанова отця Романа допомогла здобути умиротворення в серцях та відчути радість від вміння перебувати з Богом ближче. У неділю вірні святково зібрались на Літургії, послухали завершальну науку отця, отримали мирування, відслужили також молебен до Божого милосерця, освятили воду біля каплиці Покрову Божої Матері та отримали повний відпуст. Отець-реколектант наголошував на важливості набожності до Матері Божої, зокрема, пригадав слова св. Августина: «Задумайся, людино, чи не час змінити своє життя, аби прийти до тієї, яка занесе молитву до Господа».

Тож свій малий празник у Зашкові вірні відсвяткували у реколекційний спосіб, адже у селі збудовано каплицю Покрову Божої Матері. Це улюблене місце молитви для багатьох парохіян – тут щоп’ятниці триває молитва за Україну, тут служать молебен до Богородиці у травні, тут уже вислухано багато молитов у складні та радісні моменти вірних, адже каплиця відчинена цілодобово. 

Олеся Пастущак

Світлини автора тут

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336