Пошук по сайту

Про Конференцію єпископів Східних Католицьких Церков Європи

Говорячи про конференцію єпископів Східних Католицьких Церков Європи, яка відбулася 20-23 жовтня 2016 року, хочеться сказати вірним: Підтримуйте приналежність до своєї церкви і де б ви не були, церква запевняє вам свою любов, яка допомагає пережити різні досвіди. Це стосується всіх християн, а передовсім мігрантів. "...чужинцем був, і ви мене прийняли"(Мт.25.35).  Ці слова всі християни мають завжди і всюди виконувати задля Христа. Ця Євангелія стосується обох сторін. Одні і другі мають за покликання переживати Христа між собою.

Зустріч єпископів Європи Східних Католицьких Церков на живих прикладах емігрантів переживали євангельський досвід служіння Церкви і заявили перед всією Церквою, щоб почувши, всі були готові служити ради Христа і Ближнього. Для цього наші клопотання зводилися до створення церковних структур в країнах поселень. І це знаходило розуміння в усіх відповідальних у католицькій церкві за цей феномен євангельського служіння. Ніколи і нікому хай не забракне при тому сили і ласки любити Бога і ближнього і зберігати свою церковну і національну ідентичність, щоб зберігаючи її, ми могли надіятись в наших молитвах на плід життя.

У нашому народжені, у нашому хрещенні, у нашому християнському вихованні, у нашій родині, у церкві, у нашій національній приналежності вже є ознаки нашого походження і покликання для того, щоб бути в цьому вірним, а за вірність Господь завжди винагородить і більшого дасть.

На закінчення конференції, в неділю 23 жовтня, в новій базиліці санктуарія Фатімської Богородиці відслужили Святу Літургію Блаженний Патріарх Святослав разом з усім єпископатом нашої церкви з України і всіх єпископів греко-католицьких церков Європи і Близького Сходу. Під час проповіді Блаженний Патріарх посвятив наш народ і всі народи учасників конференції яких були присутні Непорочному Серцю Марії. При тому згадував, як було в об’явлені, за навернення Росії. Під час урочистого посвячення і впродовж було 3 тис. нашого люду, а також інших народів світу. Вселюдно усі зобов'язалися через жертву і молитви прикладатися до сповнення об’явлень для миру в Україні і світі. ТЕПЕР НАДІЇ СВІТУ ЗРОСТАЮТЬ!!!

Память про процесію з свічками і молитвою спільної вервиці разом з вірними і зокрема вірними Сокальсько-Жовківської єпархії буде кріпити у посвяті нас Непорочній Діві Марії.

 

+Михаїл Колтун,

єпископ Сокальсько-Жовківський УГКЦ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336