Пошук по сайту

Освітяни Бузеччини взяли участь у заходах року Божого милосердя

У жовтні відбулася поїздка вчителів християнської етики ЗНЗ Буського району у м. Жовкву з метою підвищення духовного рівня, ознайомлення з пам’ятками архітектури і храмової культури та з метою участі освітян у заходах, присвячених року Божого Милосердя.

Групу супроводжували отець Володимир Залуцький, декан Буського деканату УГКЦ, вчитель християнської етики НВК «Полоницька ЗОШ І-ІІст.», отець Євген Мигаль, вчитель НВК «Андріївська ЗОШ І-ІІІст.», настоятель місцевого храму, та о. Дмитро Цюпка, настоятель церкви с. Кудирявці.

У приміщенні Сокальсько-Жовківської єпархії педагогів зустрів настоятель прокатедрального храму святого священномученика Йосафата о. Михайло Ткачів, який розповів про способи вияву істинної християнської любові до ближнього та прочитав молитву на ювілейний рік Божого Милосердя. У храмі відбулася Свята Літургія, вчителі приступили до Святих Таїнств Сповіді та Причастя.

Консультацію з питань викладання предмета сьогодні, в час моральних випробувань та воєнних дій на Сході України, педагогам провів голова Катехитичної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії о. Михайло Микита.

Вчителі відвідали монастирську церкву оо. Василіан Пресвятого Серця Христового, разом із отцями молилися до Христа Милосердного.

Вразила прочан своєю древньою красою та особливою намоленістю дерев’яна церква Пресвятої Трійці, збудована у 1720 році.

Із древньої Жовкви учителі відбули до церкви Святого Миколая Крехівського монастиря оо. Василіан.

Під час поїздки і відвідин храмів учителі мали можливість приклонитися до мощей св. Йосафата, св. Партенія та чудотворних ікон Крехівської Богородиці та Святого Миколая.

Ще довго ділитимуться вчителі християнської етики незабутніми враженнями  від поїздки зі своїми вихованцями.

СВІТЛИНИ

Методист РІМЦ відділу освіти Буської РДА С. Лабінська

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336