Пошук по сайту

Парафіяни з Старого Яричева мали прощу до Ювілейного храму

24 вересня 2016 року відбулося паломництво парафії Введення в храм Пресвятої Богородиці с. Старий Яричів до Дверей Божого Милосердя з нагоди Ювілейного року Божого Милосердя у храм святого священомученика Йосафата Сокальсько-Жовківської єпархії та до Крехівського монастиря Отців Василіян.

СВІТЛИНИ

Напередодні паломництва вірні нашої парафії зібралися у рідному храмі, де відбулася сповідь, яка є одною з умов для того щоб, пройшовши крізь Двері милосердя, скористатися з плодів цього благодатного Року. А вже вранці наступного дня вірні вирушили до Жовкви. Парох о. Василь Коваль розпочав подорож з ранкових та щоденних молитов, потім спільно помолилися вервицю до Матері Божої. Тоді отець наголосив, що кожен має у спокої задуматися над особистим наміренням, адже, маючи можливість здійснити це паломництво, ми повинні разом з усією Вселенською Церквою краще пізнати і пережити таїнство Божого милосердя, щоб стати його знаряддям у нинішньому непростому світі.

Після прибуття до м. Жовкви паломників радо зустрів адміністратор храму о. митрат Михайло Ткачів, який у своїй проповіді розповів історію та умови проголошення ювілейного Року Божого Милосердя. Вірні взяли участь у Святій Божественній Літургії, прийняли Святе Причастя та, прочитавши спільно Символ віри, пройшли крізь Двері Божого милосердя.

Після Літургії учасники відвідали монастир отців Василіян, де поклонилися мощам святого мученика Партенія та вирушили до Крехівського монастиря отців Василіян. На подвір’ї монастиря усіх зустрів брат Домінік, який дуже цікаво розповів історію цього монастиря. Парох о. Василь Коваль відслужив Молебен до Серця Христового. Вірні вирушили до джерела зачерпнули свяченої водиці, яку повезли до своїх домівок.

Паломники повернулися додому, сповнені натхненням, спокоєм та миром.

Марія Тис, учасниця прощі

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336