Пошук по сайту

«Тиждень Духовності» в Сопошинській школі

З 21 по 16 березня в Сопошинській школі проходив «Тиждень Духовності», гаслом цього тижня було «Рік Божого Слова».

Кожного дня після першого уроку, велика шкільна родина збиралась на спільну молитву і розважання над важливістю «Божого Слова у житті людини». Молитву провадили о. Ярослав Петруха разом з о. Романом Малькевичем.
Тиждень був багатий різними заходами, школу відвідували гості, не обійшлось і без подарунків.
Початкова школа та учні 5 – 6 класів взяли участь у зістріччі з відомою та популярною львівською казкаркою Лесею Кічурою, з якою читали та слухали казки, роздумували над питаннями добра і зла на основі казки. За свою уважність отримували маленькі подарунки, мали можливість придбати книжечки, отримати автограф «живого» автора та фотографію.

СВІТЛИНИ

Особливими гостями, які завітали до нашої школи на запрошення вчителя християнської етики о. Романа, були сестри Домініканки з Жовківського монастиря, с. Ювенція та с. Матеуша. Сестри провели чудовий майстер клас по виготовленню «квіткової лози» з учнями 6 – 8 класів. На цей час діти забули про свої мобільні телефони, перерви, і в дуже теплій атмосфері, спілкуючись із гостями проводили час.
Не обійшлося протягом тижня і без зустрічей з місцевими священиками, о. Ярославом та о. Богданом, які окрім молитви провели окремі зустрічі з учнями старших класів.
Початкова школа, зокрема учні 3 – 4 класів роздумували разом із своїми вчителями над біблійними історіями з життя Ісуса Христа, розмальовуючи розмальовки на дану тему, які опісля були виставленні на шкільній виставці.
Окрасою нашої школи є духовний куточок центром якого є образ «Божого Милосердя», облаштований стараннями заступника директора по виховній частині, Марією Іванівною Грех.
Цікаво пройшов і конкурс малюнка на біблійну тему, між учнями 5 – 9 класів де в художній формі зображували притчі.
Облаштований літературний куток, який перетворився на біблійний, кольорові картинки з цитатами взятими з Святого Письма і багато іншого, все це творило духовне середовище у школі.
На завершення «Тижня Духовності» всі учні та вчителі отримали в подарунок «Боже Слово» - Новий Завіт.

Інформацію Подав о. Роман Малькевич

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336