Пошук по сайту

Тиждень духовності у Бродівській гімназії

У рамках відзначення 85-ліття від Дня народження світлої пам’яті патріарха Любомира Гузара у березні у Бродівській гімназії імені Івана Труша відбувся тиждень духовності, присвячений Року Божого Слова в Україні, що оголошений  Всеукраїнською Радою Церков. Розпочалися заходи з благословення духовного вчителя християнської етики гімназії о. Ярослава Царика, який звернувся до учнів словами патріарха Любомира про Слово Боже. «…Святе Письмо – це є Боже Слово. Бог говорить до нас. А з того Божого Слова можемо дуже багато чого навчитися. Я думаю, це надзвичайно важливе, щоб ми чи спільно, чи поодиноко, особливо вглиблювалися в те, що каже нам Господь».  Протягом тижня у шести класах пройшли християнські уроки «Слово Боже виховує нас», де були розглянуті теми вибір цінностей та слухати і приймати слова правди.

Щороку, у Тиждень духовності, учні, вчителі та дирекція Бродівської гімназії імені Івана Труша вирушають на Хресну дорогу до храму Воздвиження Чесного Животворящого Хреста, що стало вже доброю традицією.

Розважання Хресної дороги у Великий піст - це особливий час для кожного з нас, можливість переосмислити свої вчинки, духовно самовдосконалитися, адже у повсякденній суєті не завжди знаходиться хвилина для роздумів та каяття. Найкраще це робити разом із Спасителем, долаючи всі стації. За порадою священика школярі роздумували над історією Ісуса Христа, робили висновки,  оцінювали свою поведінку та ставлення до людей. Цьогорічна Хресна дорога була особливою ще й тому, що всі чотирнадцять стацій натхненно озвучували  гімназисти Камінська С., Каплич Ю., Багай Ю., Тимусь А., Лящук С., Притисюк Р.,  Янчук Р.  Старшокласники промовляли, здавалось би, звичні слова - потрібно вчитися, а я лінуюся, треба допомагати мамі з татом, я ж гаю час на комп’ютерні ігри, рідко провідую дідуся та бабусю і взагалі не виконую те, що міг би робити у своєму віці. Ці короткі фрази звучали чуттєво і хвилююче, торкаючись серця кожного присутнього на Хресній дорозі, і слухали їх всі, затамувавши подих.

Спільна молитва об’єднала і юних, і дорослих, тож у храмі панувала зворушлива атмосфера.

На завершення Тижня духовності о. Ярослав Царик для всіх гімназистів оголосив конкурс «Зерна надії» від Вінкентійської родини, присвячений 400-літтю Вінкентійської духовності у Вселенській церкві. Це заохочення обрати будь-яку творчу форму (оповідання, вірш, малюнок, музику), що закликала б і надихала до служіння бідним .

Юлія Каплич,

учениця  7-А класу Бродівської гімназії ім. Івага Труша

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336