Пошук по сайту

Учні зацікавились життям і служінням о. Кирила Селецького

 

Учні 5-В класу Червоноградської загальноосвітньої школи № 9 взяли участь у Всеукраїнській краєзнавчій експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна». Щоб пізнати духовну спадщину свого народу, видатних земляків, вирішили більше дізнатися про життя і служіння о. Кирила Селецького і поділитися результатами свого пізнання з іншими.

Разом із класним керівником Лемехою О. В. відвідали монастир Згромадження Сестер Святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії в с. Цеблів. Гідом у монастирі була сестра Неоніла. Її розповідь була дуже цікавою і змістовною.

Відтак помолилися у церквах у с. Цеблів і с. Жужеляни, де був парохом о. Кирило Селецький, та на могилі отця. А ще поспілкувалися із вихованкою захоронки, створеної отцем Кирилом, 82-річною жителькою Цеблова Ганною Володимирівною Бідою. (До слова, вона є племінницею блаженної сестри Олімпії, котра починала своє монаше служіння саме у цьому монастирі). Розповідь пані Ганни так захопила учнів, що на канікулах було вирішено побувати у Львові у монастирі Згромадження сестер Святого Йосифа.

У головному монастирі сестра-настоятелька Емелія люб’язно розповіла про монаше служіння сестер Олімпії і Лаврентії. Опісля усі помолилися акафіст та приклалися до мощей блаженних черниць.

Повідомила Наталя Турко

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336