Пошук по сайту

Зустріч у Підкамінському деканаті у питанні беатифікації та канонізації святих

В неділю 24 вересня 2017 р. в смт. Підкамінь відбулася робоча зустріч голови комісії беатифікації і канонізації святих Сокальсько-Жовківскої єпархії о. Василя Крушельницького зі священиками та вірними Підкамінського деканату.

Основною темою цієї зустрічі було представлення творчих доробків видатного священика Української Греко-Католицької Церкви кінця XIX початку ХХ ст. о. Кирила Селецького та поширення його слави святості серед люду Божого. Зустріч організував декан Підкамінського деканату о. Михайло Бакай.

 СВІТЛИНИ 

Зустріч розпочалася з вступного слова Преосвященного Владики Михаїла Колтуна, який зосередив свою увагу на чеснотах особи Кирила Селецького, заохотивши що вони мають бути закладені також в основі і нашого життя. 

Владика в особливий спосіб наголосив на важливості соціального виховання, на опіці малозабезпечених і на важливості освіти та працевлаштування, бо це як ніколи актуально сьогодні і без тих елементів молоде покоління деградує. Це дуже добре усвідомлював о. Кирило Селецький і тому вже тоді організовував згромадження та монастирі, щоб реалізувати програму опіки над дітьми, яка би забезпечила їм добре виховання та благополучне майбутнє.

На жаль ми зараз так не поступаємо, оскільки ставимо перед собою інші цінності, однак нам потрібно повернутися до тих геройських чеснот – виховання, опіки, доброго проводу. Владика закликав, щоб на прикладі о. Кирила, ми не боялися взяти «відповідальність за себе і за других, щоби плекати покликання в душах дітей… Отець Кирило Селецький дав свідчення того праведного життя і вірного служіння та відданості в ті трудні дні своєї душпастирської праці, яка сьогодні нам відкриває велику дорогу праведності, якою ми маємо і мусимо іти... У своєму житті маємо надихатися його добрим прикладом та молитися за його прославу». (Зі слова Преосвященного Владики Михаїла).

Владика Михаїл передав слово голові комісії о. Василю Крушельницькому, який розповів про життєвий шлях і діяльність о. Кирила Селецького, опираючись на відповідне дослідження Ігоря Гайдука.

Наступним доповідачем був п. Василь Стрільчук, директор Бродівського історико-краєзнавчого музею, який розкрив тему про душпастирське служіння священиків Бродівського та Олеського деканатів УГКЦ кінця XIX ст. 

 Відтак було відправлено Панахиду за усіма померлими священиками УГКЦ та промовлено молитву за прославу о. Кирила Селецького. 

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336