Пошук по сайту

Перший пам’ятник Героям Небесної сотні на Бродівщині відкрили в селі Берлин

Нещодавно в селі Берлин, перед будівлею школи, було відкрито перший на Бродівщині пам’ятник Героям Небесної сотні й усім новітнім героям, які полягли за цілісність та незалежність нашої держави у війні з російськими агресорами.

Пам’ятник уособлює ангел-воїн у військових латах зі щитом у лівій руці, на якому зображено герб Володимира Великого – тризуб увінчаний хрестом. У правій руці ангела – вогняний меч – символ боротьби із злом.

У програмі заходів з нагоди відкриття пам’ятника Небесній сотні відбулася поминальна панахида за полеглими у подіях під час Революції гідності та в боях на сході України. Богослужіння провів настоятель місцевого храму Св. Парасковії отець Михайло Грицишин при асистуванні семінаристів Львівської духовної семінарії. На велелюдному вічі також виступили активісти села Берлин та шкільні колективи художньої самодіяльності.

Кошти на пам’ятник було зібрано під час Різдвяного вертепу, який організував колишній вчитель музики місцевої школи Степан Мандзюк. Також до фінансування проекту долучилися сільські підприємці. Скульптура пам’ятника відлита із металу. Автор та виконавець проекту – відомий на Львівщині Василь Грицак.
СВІТЛИНИ

Повідомляє Zik.ua

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336