Пошук по сайту

День міста Сокаля

 

У неділю 28 травня Преосвященний Владика Михаїл Колтун взяв участь в урочистостях, присвячених Дню міста Сокаля. Святкові заходи проводилися на центральній площі міста.

СВІЛТИНИ


У рамках святкування, архиєрей освятив меморіальну дошку Героям Небесної Сотні та загиблим воїнам у зоні АТО.
Звертаючись до присутніх, Владика Михаїл наголосив на важливості відкриття меморіальної дошки як знаку нашої пам’яті та вдячності за подвиг цих людей: «Ми не маємо права втрачати їх з пам’яті. Наші герої знали ціну життя, часто рятуючи інших, жертвуючи власним здоров’ям і, навіть, життям. Вони віддали життя за нинішній день. Через це, сьогоднішнім жестом ми вкарбовуємо їх у свою пам’ять, щоби завжди пригадувати їхній подвиг і молитися за них, а вони молитимуться за нас».
Окрім того, Преосвященний Владика поділився враженнями від 59-того міжнародного військового паломництва до Люрду (19 - 21 травня), яке він очолив як керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, та аудієнції зі Святішим Отцем Франциском, у якій 24 травня взяли участь учасники паломництва – українські військові. Серед них: воїни АТО, ветерани, поранені, нагороджені відзнаками за участь у бойових діях, військові капелани, курсанти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного, курсанти Академії Державної прикордонної служби України, представники силових структур України, родини військовослужбовців – 130 осіб.
Владика передав вірним слова Святішого Отця про запевнення у молитві за мир для України: «Не перестаю випрошувати в Господа миру для дорогої української землі». Преосвященний Владика зазначив, що «цими словами Папа наші тягарі взяв на себе у молитві». «У цьому контексті ми сьогодні посвячуємо цю таблицю пам’яті, бо пам’ятаючи померлих, ми краще будемо любити живих» – підсумував Архиєрей.

Ростислав Гадада, прес-служба

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336