Пошук по сайту

День пам’яті св. муч. Партенія – покровителя міста Жовкви

В неділю 1 жовтня, з нагоди дня пам’яті св. муч. Партенія, Високопреосвященний владика Ігор (Возняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський, у співслужінні багатьох священиків звершив Божественну Літургію у храмі Пресвятого Серця Христового м. Жовкви

СВІТЛИНИ

У своєму слові Митрополит наголосив на зосередженості, уважності та якості християнської молитви. Коментуючи фрагмент з Євангельського читання, владика Ігор підкреслив потребу «молитися одні за других… апостоли молили Ісуса за допомогу жінці, а та просила про свою дочку. Жінка показала велику довіру до Ісуса Христа, бо не брала зі собою дочки, не запрошувала його до дому, лише вірила, що Христос, на віддалі, може звільнити опановану від посідання біса. Жінка не зневірилася… і Син Божий не встояв перед вірою жінки, похвалив її перед іншими: «О, жінко, велика твоя віра, хай тобі буде як бажаєш…»
Розповідаючи про життя св. муч. Партенія, підкреслив, що поклоняючись св. мощам, ми не поклоняємось тій чи іншій частині тіла, а «вшановуємо особу».
Аудіо-проповідь можете прослухати за посиланням.
З нагоди святкування Ювілею 400-ліття Василіанського Чину св. Йосафата, Митрополит Ігор уділив повний відпуст дочасних кар за гріхи усім вірним, які для його прийняття, у цей день виконали необхідні умови. 

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336