Пошук по сайту

Архиєрейська Божественна Літургія в Храмі св. Теклі у Бродах

8 жовтня 2017 р. Б. на парафії св. первомучениці та рівноапостольної Теклі у Бродах, з нагоди храмового празника, Владика Михаїл Колтун очолив Божественну Літургію. 

 СВІТЛИНИ

У своїй проповіді Владика наголосив на важливості цілковито довіряти Богові, бо тільки тоді зможемо почуватися впевненими.
«Бог є вірний в своїх обітницях, в своїх заповідях, і ми сьогодні, на основі Євангелія, маємо вчитися вірити Богові.
Бог нам дав життя і хоче стати для нас опорою в тім житті… але ми Його часто відкидаємо, часто забуваємо, часто знецінюємо Його, не надаємо Йому значення. Час до часу маємо нагоди при різних досвідах нашого життя поновити в собі віру, так, як і святий апостол Петро. Нічого не зловив, розчарований, складають свої рибальські знаряддя без улову, а Господь каже: закиньте сіті ще раз… для Петра така вказівка здавалась дивною, і він напевно подумав собі: та я ж добре знаю свою майстерність, свій досвід, але я ще знаю, що Ти є Вчитель, Який має в собі силу Провидіння, тому довірюся Тобі. І закинув сіті і вловили величезну кількість риби, так, що всі дивувалися. І тепер це приходить до нас. Ця Євангелія є дана для нас, ми, що ось такі розчаровані в своїх здібностях, в своїх зусиллях, в своїх спроможностях, думаємо, що можемо досягнути тільки того, що в наших силах, а поза цим ще є світло, є сила, є Бог і є віра. Давайте всі сьогодні довіримося Богові.
Господь від кожного з нас очікує, щоб ми проявили довір’я до Нього в різних розпачливих ситуаціях, так, як дитина довіряється батькові чи матері, і те дитинне довір’я є спасенням для нас. Тому стараймося якнайбільше довіритися Богові.
Довіряймо також і нашим ближнім, а коли приходить розчаровання, то вміймо прощати. Це є велика школа віри. Від нашого щирого серця залежить якість віри.
Звернімося сьогодні до Господа з серцем сокрушеним, з таким розчарованим, з яким ми всі прийшли, очікуючи Божої ласки. Боже, вчини нам по Твоїй милості, по Твоїй щедрості, по Твоєму багатстві, по Твоїй силі, по Твоїй волі, вчини, щоб кожний з нас міг відчути Твою животворну силу, щоб ми могли радіти за себе і за цей світ, в якому живемо, за всіх людей. Щоб ми разом йшли до того, що Ти нам дав і запевняєш.
Пам’ятаймо, що те, що в людей неможливе, Богові можливе. (з проповіді Преосвященного Владики Михаїла).
Після Божественної Літургії Владика благословив катехитів.

 Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336