Пошук по сайту

У с. Утішків освячено нову каплицю та престіл

13 грудня, у день вшанування пам’яті святого апостола Андрія Первозваного в селі Утішків відбувся Чин освячення новозбудованого храму-каплиці Пресвятої Родини та Престолу.

На таку врочистість у храмі зібралось багато гостей, жителів Утішкова та навколишніх сіл.

Святкову Божественну літургію очолив протосинкел Сокальсько-Жовківської єпархії Української Греко-Католицької Церкви митрофорний протоієрей Володимир Коткевич, йому співслужили 14 священиків Буського деканату на чолі з деканом о. Володимиром Залуцьким.

СВІТЛИНИ

Під час  Божественної Літургії о. Володимир Коткевич привітав громаду із важливою подією та звернувся до присутніх: “Сьогодні Бог навідався до народу свого” через освячення новозбудованого храму. Ісус хоче всіх скривджених і зневажених розрадити, немічним і хворим дати чудесне оздоровлення, сумних потішити. Рівночасно продовжити будову храму у ваших серцях.  Ви – храм Божий, тому наповняйте цю рукотворну святиню своєю присутністю”.

Храм-каплиця Пресвятої Родини збудований посеред села Утішків, для обслуговування релігійної громади УГКЦ парафії Пресвятої Родини у с. Утішків Буського р-ну Львівської обл.

Нагадаємо, що будівництво каплиці розпочалось у 2014 році. В тому ж році було залито фундамент для майбутнього граму.  4 травня 2014 року, в неділю Мироносиць було освячено наріжний камінь сакральної споруди Преосвященнішим Архиєреєм Михаїлом Колтуном. Влітку цього ж  року було зведено стіни, а восени  змонтовано дах каплиці. У 2015 році встановили вікна та поштукатурили стіни. Наступного 2016 року завершили внутрішні облаштування та встановили іконостас. Цього 2017 року повністю змонтували підлогу і завершили усі внутрішні роботи та покладено бруківку кругом храму.

Особисто від себе хочу подякувати усім парафіянам с. Утішків, всім жертводавцям, ктиторам, будівничим і всім хто спричинився до спорудження храму-каплиці Пресвятої Родини УГКЦ в с. Утішків Буського району Львівської області. Господь Бог знає Вас кожного поіменно. Ангел Хоронитель золотими літерами записав у книгу Вашого життя Вашу офіру на будівництво храму Пресвятої Родини УГКЦ у с. Утішків Буського району. Нехай Господь Бог усіх фундаторів і жертводавців винагородить стократно  і сотворить Вам у здоров’ї  многії та благії літа.

Адміністратор храму Пресвятої Родини

у с. Утішків Буського р-ну 

протоієрей Андрій Баглай

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336