Пошук по сайту

Урочистість першого святого Причастя у Глинську

3 червня відбулася велична і знакова подія на парафії Успення Пресвятої Богородиці с. Глинськ. 12 дітей вперше урочисто прийняли Пресвяте Тіло і Кров Ісуса Христа. У суботу усі діточки вперше приступили до Тайни Покаяння, щоб примиритись з Ісусом Христом, якого так гаряче чекали у Пресвятій Тайні Євхаристії. 

Радість дітей з цієї зустрічі ділили родичі, хресні. Свою вдячність діточки виразили у подячній програмі, в якій висловили свою надію і прохання до Господа про розсвітлювання їхніх сердець через свою присутність. На проповіді отець Роман наголосив на тому, що відтепер усі люди повинні бачити в наймолодших причасниках Ісуса, адже вони вже можуть приймати Його до свого серця в Євхаристії. А також Святе Причастя є найкращою допомогою і найдорожчим подарунком собі та іншим. “Ісус Христос є не тим гостем, який приїхав і поїхав. Він хоче бути з нами завжди. Отець заохочував дітей довіряти Богові свої клопоти і страждання, які є в родині чи школі: “Бог, будучи разом із вами допоможе вам перейти через все, хоч будуть ще труднощі і проблеми. Ти не сам. З тобою є Ісус Христос і він допоможе іти далі по життю.”

Звертаючись до батьків наголошував на тому, що діти не тільки слухають те, що говорять батьки, а насамперед дивляться на нашу поведінку: “Їм потрібен приклад вашого життя. Їм необхідно побачити, що Ісус Христос, віра – це не якась казка, що це істина і справжнє життя. Вони досвідчуватимуть це через вас.”


Урочистість закінчено благословенням дітей, посвяченням і роздаванням пам’яток Першого Святого Причастя, молитовників.

Інформацію подала Ірина Мурдза

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336