Пошук по сайту

Екзарх Луцький відвідав відпустове місце у с. Заглина

16 вересня 2018 р. Б., у 16-ту неділю по Зісланні Святого Духа, Екзарх Луцький Йосафат (Говера) очолив Божественну Літургію в с. Заглина (Жовківського району Львівської області), взявши участь у прощі до святого джерела Діви Марії.

У своєму слові владика Йосафат наголосив, що християнин має міцну підвалину свого життя — це його віра, уповання на Бога, Який дає нам сили переносити труднощі і випробування у нашому сьогоденні. Однак не достатньо самої віри, потрібні також і наші старання, як говорить приказка: «на Бога надійся, але рук докладай».

СВІТЛИНИ

Притча про таланти, за словами архиєрея, представляє нам, як ми маємо вести себе у нашому земному бутті, щоб ніякі випробування нас не тривожили, але щоб ми були вільними від них та дали собі з ними раду. Кожному з нас Господь дає таланти та здібності, стільки, скільки бажає. Але людину робить щасливою не кількість, а те як вона ті таланти реалізує у житті, щоб через них бути щасливою.

Потрібно постійно остерігатися лінивства, бо “лінивство не дозволяє людині реалізувати себе та таланти, бо за щастя потрібно трудитися”.

Також владика, підкреслив, що талант — це сила, яка допомагає нам розвинутися, але вимагає від нас праці…Важливо є мати волю, яка робить людину рішучою та наполегливою у праці. Непохитна постанова в імя Господа, уповання на Нього, допомагають досягнути мети.

Архиєрей наголосив, що зневіра підтримується світом цим, але наука Христова говорить нам: «Нас тиснуть звідусіль, але ми не пригноблені; ми в труднощах, та ми не втрачаємо надії, нас гонять, та ми не покинуті; ми повалені, та не знищені» (2 Кр. 4, 8-10). Це є сила духа, оживлена Христовою вірою…«Не падаймо духом, маймо надію, яка дає силу і окрилює людину через молитву і працю, які є чудовими силами, двома інструментами. Вони є в житті кожного християнина.

На завершення Кир Йосафат наголосив, що «Молитва покладає наші надії на Бога, підносить наше серце до Бога, а праця допомагає той Богом даний талант розвинути і з нього зробити безчисленні користі помочі й успіху.

Нехай Господь Бог допоможе і нам не зневірюватися жодними випробуваннями, бо не знаємо скільки Господь допустить нам випробувань. Не лякаймося, бо коли Бог з нами ніхто нам не зашкодить».

Після Божественної Літургії Екзарх поблагословив та окропив свяченою водою ікони, медальйони, хрестики та інші сакральні предмети.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336