Пошук по сайту

Нічні чування Апостольства Доброї Смерті у Катедральному соборі святих Первоверховних апостолів Петра і Павла 6-7 жовтня 2018 року у м. Сокалі.

На запрошення настоятеля Кафедрального Собору святих Первоверховних апостолів Петра і Павла у м. Сокалі отця-настоятеля Ярослава Кащука 6 жовтня 2018 року прибула місійна група (Апостольство Доброї смерті(АДС) з міста Івано-Франківська церкви Царя Христа з отцем Порфирієм ЧСВВ, духовним провідником цього братства в Україні, для проведення нічних чувань. 

У смт. Жвирка у Храмі Св.Духа о 17.30 був відправлений Молебень до Пресвятої Богородиці, в якому взяли участь адміністратор церкви, декан Сокальського деканату о.Петро Звір та о. Порфирій, ЧСВВ.
У Сокалі прочан радо вітав о. Ярослав Кащук , настоятель собору.
Члени братства АДС Тарас Кардаш, Мирослава Войтович, Софія Семесюк, Валерій Маршалок привітали оо.Ярослава та Порфирія.  
Духовна програма передбачає нічні чування на всю ніч до світанку. Кульмінація і вечора, і ранку – Божественна Літургія. Важливість її полягає у тому, що всі її учасники можуть випросити у Бога не лише поширення Братства, а й різні ласки, жертвуючи своїм сном та відпочинком. О 19.00 розпочалась Свята Літургія, де кожен міг з’єднатись із Христом та подякувати Богу за отримані ласки, за теплий, сонячний день, за перебування у цій чудовій катедрі на нічних моліннях.
Виставлення Найсвятіших тайн, моління до страждальної Богородиці та Св.Йосифа, які є покровителями нашого Братства. Адорація Найсвятіших Тайн, Хресна Дорога із Страждальною Богоородицею, Вервиця за Україну, Вервиця до Божого милосердя, пісні на прославу Господа нашого Ісуса Христа. Гурт «Жива вода» супроводжував своїм співом Богослужіння впродовж нічних чувань. Молитовне єднання з Богом завершилось о 4 годині ранку Святою Літургією, яку відслужили о. Ярослав Кащук та о.Порфирій ЧСВВ, окропленням свяченою водою та апостольським благословенням. Приємно повідомити, що понад 100 осіб приєднались до братства АДС. Ним стали не лише сокальчани, а й мешканці інших сіл та міст, як от – із села Конотопи, смт. Гірник, міста Соснівки, с. Діброви, с.Лихобори, м. Львова, с. Ільковичі, м.Червонограда та Сокаля. Слід зазначити, що цього разу до братства АДС вступила мешканка Червоногрда –майстер спорту України серед спортсменів параолімпійців, призерка чемпіонатів світу Європи та України – Антоніна Максимова. На закінчення чувань о.Порфирій подякував за запрошення о.Ярославу Кащуку та повідомив, що наступного року святкуватимемо 20-ліття відновлення АДС . Саме ж братство було засноване ще перед війною Блаженним Йосафатом Коциловським ЧСВВ. Зараз тривають зйомки фільму про діяльність Братства. Отець Порфирій запросив присутніх прибути на з’їзд АДС наступного року, а отець Ярослав – надалі приїжджати до цього чудового храму на спільну молитву.
Висловлюємо щиру подяку отцю Ярославу Кащуку, який нас радо зустрів та спільно молився на нічних чуваннях.
Низький уклін Вам, Отче! 
Нехай Господь Вас скріпляє та міцне здоров’я хай посилає на многії-благії літа!

Галина Кіщак 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336