Пошук по сайту

Тринадцятий фестиваль "Різдвяна зірка"

20 січня 2019 р. Б. владика Михаїл очолив Божественну Літургію у храмі святих апостолів Петра і Павла у м. Соснівка з нагоди 25-тої річниці ієрейських свячень протопресвітера Червоноградського о. Зеновія Буня, а також взяв участь у 13-му фестивалі церковних хорів "Різдвяна зірка". 

У своїй проповіді правлячий архиєрей підкреслив важливість співдії Святого Духа та покання людини, адже Дух Святий робить великі переміни, коли ми уповаємо на Нього, коли ми перемінюємо своє мислення "старої людини" на життя вже "оновленної людини". Любити ближнього лише заради того, щоб наближатись до Господа - це є найважливішим для християнина. Господь Бог дає просвічення для людини, щоб вона направила своє життя, відчувала Божу присутність.

Владика Михаїл закликав молитися до Господа, щоб звершити те, до чого ми покликані.

Архиєрей закликав усіх присутніх бути співзвучними з Богородицею, щоби Вона вела нас шляхом Божої волі та щоб ми досвідчували небесне щастя між собою. 

В кінці Божественної Літургії, владика Михаїл підкреслив важливість Йорданської води, яка є скріпленням з небес, яке допомагає нам жити. Господь дає творчу силу через неї кожній людині. Благодать Господня приходить через неї, щоб дати силу та служити: виконати велике завдання, перемінитися. Владика побажав, щоб Боже благословення текло нашим життям, наче вода. В кінці свого слова Кир Михаїл привітав протопресвітера о. Зеновія Буня із 25-літтям священства. А о. Зеновій подякував, у свою чергу, усім присутнім за те, що розділили з ним радість святкування.

СВІТЛИНИ

Опісля правлячий архиєрей Кир Михаїл вступним словом відкрив 13-й фестиваль церковних хорів "Різдвяна зірка". У своєму слові владика наголосив на важливості фестивалю, який має за мету популяризувати традиції нашого народу. Архиєрей зауважив, що з кожним роком цей фестиваль збільшує радість і тим самим ми у ній зростаємо. Зростаємо в однодумності у любові до Церкви, до України, до традиції та до кожного з нас присутніх. Кир Михаїл зауважив, що наше життя має стати джерелом радості, яка щораз збільшуватиметься. На кінець єпископ завважив, що наше життя має благовістити Господа.

Прес-служба єпархії 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336