Пошук по сайту

Святий священномученику Йосафате моли Бога за нас

24 листопада 2019 р. Б. храм св. свщмч. Йосафата у Жовкві святкував престольний празник. З нагоди цієї події Архиєрейську Божественну Літургію очолив єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл (Колтун) у співслужінні із настоятелем храму та запрошеними священиками.

Перед богослужінням відбувся Чин поставлення на співця, читця, свічконосця та піддиякона чотирьох студентів-семінаристів 6 курсу ІФДС ім. св. свщмч. Йосафата: Ярослава Боднара, Святослава Мартинюка, Михайла Гунчака та Василя Рубльовського. Архиєрей наголосив, що цей постриг є першим ступенем священства та побажав з гідністю виконувати своє служіння.

СВІТЛИНИ

Урочисте богослужіння розпочалося із Чину освячення іконостасу.

У своїй проповіді Архиєрей наголосив на важливості наших старань до єдності через любов: «Так як родина твориться через шлюб вірності одне одному, так і Церква має не менше таїнство, а це вірність Церкві і один одному. Ми сьогодні маємо святу знаменну особу, святого Йосафата, який за єдність віддав своє життя. На його вірі і жертві ми будуємо нашу віру, Церкву і служіння, бо воно є найуспішнішим. Ми переживаємо складні нові часи, які ніколи не були простими. Кожна людина в житті змагається про життя, достаток, здоров’я і нам випало на долю змагатися про мир, про свободу і незалежність, це те що властиве нам, кожній людині. Нам випало на долю також якою ціною ми свідчимо любов до Церкви, України та життя. Єдність полягає у тому, щоб ми мали простір і були в цьому просторі. Церква нас до цього заохочує і запевняє успіхом. Часом ми своїми кволими спосібностями не уявляємо, що Господь нам дає . «Оновити світ може кожна людина, яка «зодягнулася» в Христа» (Катехизм УГКЦ, 1000). Якщо ми не повіримо в те, що Бог нам дає таку силу, ми будемо відставати від віри. Ми повинні служити в любові, щоб мати щирість перед Богом. В час розділу між церквами, покладімо собі на серце молитву до св. свщмч. Йосафата за мир і єдність. Пресвята Богородиця дає нам приклад на кожен день: «я Твоя слугиня», це служіння поширюється сьогодні до нас. Вона заявляє нам свою неустанну поміч. Ми є для того, щоб ствердити кожне слово, яке є в Євангелії і вмістити його в наше життя. Молімося, щоб наша Церква, яка була зруйнована, розросталася силою нашої молитви. Молімося за Україну та мир і воно станеться, так як сталося оновлення цього храму. Молімося щоб відбулось оновлення нашої держави.»

Єпископ подякував за вірне і посвятне служіння настоятелю храму о. Михайлу Ткачіву та всім парафіянам і жертводавцям: «Хай Бог всіх надихає знаменом єдності і дає здоров’я і довголіття».

На завершення отець Михайло подякував владиці Михаїлу за спільну молитву, освячення іконостасу та Слово Боже. А також склав слова подяки жертводавцям за щиру і ревну працю для добра парафії. 

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336