Пошук по сайту

Святкування 260 років парафії і освячення новозбудованого парафіяльного будинку у c. Батятичі

Парафія святого Юрія Побідоносця, що у с.Батятичі, з благословення владики Михаїла (Колтуна), шість років тому почала своє духовне зростання, як окрема парафія Сокальсько-Жовківської Єпархії. Громада, зіткнулася із важкими викликами, адже мусіли починати нове парафіяльне життя, маючи тільки спустошений храм. Завдячуючи спільним силам односельчан відновили іконостас, кивот, тетрапод, поклали бруківку, перекрили три церковні куполи, спорудили огорожу, оздобили благоустроєм територію церкви, провели воду на цвинтар, спорудили каплицю Покрови Пресвятої Богородиці і встановили нову скульптуру у в’їзній каплиці, Архистратига Михаїла. Важливим здобутком є також те, що поміняли підвалини в церкві.

СВІТЛИНИ

У неділю 22.12.2019 р. Б., після святкової Божественної Літургії було освячено парафіяльний будинок: "Наші серця з трепетом очікували тієї миті, коли буде освячено новозбудований парафіяльний будинок, у якому є просторий катехитичний клас для духовного зросту наших парафіян. Вкінці 2015 р.Б., було освячено місце під будову і спільними зусиллями в кінці 2019 р.Б. ми освятили новозбудовану плебанію, щоб наш священик мав де жити і мав належні умови для ревного служіння Богу та людям" - діляться пережиттям парафіяни.

Настоятель парафії, о. Ігор, після Божественної Літургії подякував всім священикам, які чисельно прибули на свято, згадав про меценатів і жертводавців, а особливу подяку висловлював своїм парафіянам с.Батятичі і с. Липники. Відзначив їхню дружність, працьовитість і цілеспрямованість.

За словами отця Ігоря Домінського, спільними зусиллями ми залишимо гарний слід в історії нашого села і нашої Церкви.

Повідомила Світлана Домінська

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336