Пошук по сайту

«Три матері, як три сонця», - пісенне свято в Червонограді

У травні ми святкували день Матері у якому возвеличували Пречисту Діву Марію, матінку земну і неньку Україну. Так 29 травня 2011 року Божого, у храмі св. Йосафата м. Червонограда відбулося красиве пісенне свято під назвою «Три матері, як три сонця». Так само, у цей день на парафії св. Йосафата відбулося закінчення навчального року в катехитичній школі імені ієромонаха Йосафата Воротняка.

Святкова актова зала церкви – повна. Свято розпочав о. Роман Сковрон звертанням до учасників концерту та глядачів. Любов своїх сердець у віршах та дзвінкоголосих піснях дарували матерям наймолодші учасники пісенно-поетичного гурту «Кришталеві дзвіночки» та дитячий церковний хор. Невимовне захоплення і радість, випромінювали очі глядачів, слухаючи виступи дітей, які віршами прославляли Пречисту Діву Марію, просили у Неї здоров’я для рідної мами, та процвітання для неньки України. А коли лунали з дитячих уст ліричні пісні про маму, то стримати сльози було неможливо.

Великим і приємним подарунком для всіх був виступ відомого автора і виконавця духовних пісень Павла Саврана. Чарівність мелодії та глибокий зміст творів, переплетений із чудовим тембром голосу виконавця, не залишили нікого байдужим.

Півторагодинний концерт пролетів на одному подиху. Напевне частинку любові, даровану учасниками концерту, кожен із глядачів поніс у своєму серці додому.

Інша урочистість – це закінчення навчального 2010-2011 року у катехитичній школі. Цей рік закінчило 156 учнів. Отець Роман після Святої Літургії прочитав молитву-благословення, окропив учнів свяченою водою і роздав пам’ятні свідоцтва про закінчення навчального року.

Подала Оксана Гейко

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336