Пошук по сайту

Відбулося чергове засідання протопресвітерської ради Сокальсько-Жовківської єпархії

25-12-2018 р. Б. в єпархійному управлінні Сокальсько-Жовківської єпархії проходила пасторальна рада на чолі з правлячим архиєреєм Кир Михаїлом (Колтуном) та єпископом-помічником даної єпархії Кир Петром (Лозою). Окрім протопресвітерів, у раді взяли участь також голови деяких комісій.

Було зачитано декрети про призначення о. Віталія Лупія канцлером Сокальсько-Жовківської єпархії, а о. Йосифа Скоробогатого іменовано голової молодіжної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії.

Рада розпочалась з молитви, читання фрагменту Святого Письма та із вступного слова правлячого архиєрея Кир Михаїла, який у своєму слові заохотив священиків "більше довіритися Богові", зачитавши та прокоментувавши при цьому фрагмент катехизму УГКЦ "Христос наша Пасха", в якому говориться про сотворення світу описане у книзі Буття, щоб ще раз дати до усвідомлення те, що "Бог не тільки сотворив світ але й завжди присутній у творінні, і тому жодна мить не проходить без дії Божої".

Архиєрей закликав присутніх до поглибленого вивчення катехизму нашої Церкви, Святого Писання та більш ревної особистої молитви, щоб "ми могли відчути Бога у своєму житті".

СВІТЛИНИ

В часі пасторальної ради було розглянуто різні питання та запропоновано пропозиції для підвищення якості християнської духовності. Зокрема владика Петро наголосив на важливості спеціальної практичної катехитики, запропонувавши чіткі напрямні для доброї реалізації цього проекту, ось кілька з моментів про які йшлося:

- Катехизувати 10-15 хв. перед або після Божественної Літургії. 

- Впроваджувати практику катехиції батьків, діти яких готуються до Святого Причастя (дана практика вже запроваджена в окремих парафіях). 

- ВАРТІСТЬ ЛЮДСЬКОГО ЖИТТЯ - Йдеться про збереження щойно зачатого життя. Проповідувати про гідність людини вже від самого її зачаття.

 - Залучати мирян до пасторального служіння. 

З поміж інших обговорюваних тем, о. Ярослав Малиш (секретар) повідомив священикам про добру справу, яку, (з нагоди того, що 2018 рік був проголошений Роком Божого Слова в Україні), зробив добродій жовківського району, який бажав залишитися невідомим. Дарунком добродія є 1000 примірників катехизму УГКЦ - Христос наша Пасха для парафій жовківського району.

о. Тарас Дзьоба (голова комісії у справах екології) презентував екологічне звернення блаженнішого Святослава, а також церковно-екологічні календарі на 2019 рік.

Скласти привітання з нагоди різдв'яних та новорічних свят, завітала п. Надія Щур - голова Жовківської РДА, побажавши всім радості,  здоров‘я та здійснення багатьох добрих справ в новому році. 

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336