Пошук по сайту

«Молитва – найбільша сила в світі», – єпископ Михаїл Колтун

6 квітня в храмі св. Йосафата, що діє при Єпархіальному управлінні Сокальсько-Жовківської єпархії в м. Жовква, звершено Божественну Літургію і Чин посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці, які очолив єпархіальний єпископ Михаїл Колтун.

«Молитва – найбільша сила в світі, ніяка зброя не є сильніша, – наголосив архипастир. Всі війська світу приїжджають до Люрду під Покров Пресвятої Богородиці для того, щоби затії злого не спровокували війни в світі. Ті хто найбільшу зброю носять приходять і моляться: «Господи збережи мир». І ми присвячуємо себе Пресвятій Богородиці. Тож я усім бажаю, щоб ви втішалися тим відчуттям, що над нами є захист, щоб ми були завжди гідними того захисту, в повсякденному житті, в поведінці та стараннях. Щоб ми були гідними християнами і завжди пам’ятали, що заступництво походить з Божої благодаті, яку ми сьогодні заявили, щоб вона прийшла», – зазначив єпархіальний архиєрей.

В часі проповіді владика Михаїл застановлявся з усіма вірними та духовенством над нашими «спільними «пережиттями» за Україну, за своє теперішнє і майбутнє, яке знаходиться під загрозою. Ми усі молимося і віримо, що Господь нам допоможе, бо ми обрали Його цінності і хочемо відстоювати гідність людини. Гідність дав нам Господь і Він захищає її своїм авторитетом кажучи: «що ви моєму ближньому зробили, це ви мені зробили».

«Ми сьогодні творимо посвяту і це наше рішення, наш вибір для того, щоб Господь почув нас. Акт посвяти під заступництво Пресвятої Богородиці означає, що ми присвячуємося з великим бажаннями служити Богові, а Богородиця всіх нас почує і не відвернеться від нас». Далі єпископ зазначив, що повинна бути наша дієва відповідь «щоб не було надужиття в народі, в родині, думках, в бажаннях. Як важно бути праведним і ми за цю праведність будемо змагатися. Задля чого? Задля того, що нам дороге наше життя. Того ми бажаємо для нашої великої спільноти, що є Україна, бо там є багато покривджених і безправних людей. І ми за них взиваємо до Бога, щоби Господь нас вислухав, почув і дав час для поправи нашого життя», – підсумував архиєрей.

Завершилося літургійне моління першим благословенням (стисканням голови у формі хреста), яке уділив усім присутнім нововисвячений ієрей Андрій Радик, виходець з смт Жвирка (Сокальщина), докторант Католицького університету м. Айхштетт (Німеччина).

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336