Пошук по сайту

Парафіям і вірним вручені архиєрейські грамоти за вірність УГКЦ

12 липня у день Катедрального празника свв. апп. Петра і Павла у м. Сокалі оприлюднено архиєрейські грамоти для парафій та окремих парафіян за вірність УГКЦ в час підпілля.

У тексті до парафіяльних громад зазначено: «Ми завдячуємо єпископам, монахам, монахиням, священикам і вірним, які понесли мученицьку смерть заради вірності Богові і нам, а також усім вірним, які дожили до сьогоднішніх днів». Зокрема «відзначаємо вірних в часах виходу з підпілля та легалізації нашої Церкви, які брали активну участь у реєстрації громад УГКЦ, у відбудові зруйнованих храмів, монастирів, а також у заснуванні і будівництві нових святинь аж до нинішніх днів». «Ми є спадкоємцями їхнього мучеництва, терпінь і витривання». Це свідоцтво віри є міцним фундаментом відродження Церкви, і тому сповнюються пророчі слова митрополита Андрея Шептицького:  «Я бачу відродження нашої Церкви. Вона буде гарніша, величніша від давньої та буде обіймати цілий наш народ».

Відзначаючи 25-ліття легалізації УГКЦ, до Катедрального храму чисельно прибули священики Сокальського району, парафіяни та гості. Очолив Божественну Літургію Преосвященний владика Михаїл Колтун, єпарх Сокальсько-Жовківський. Архиєрей зазначив, що «ми повинні дякувати за дар покликання до християнського життя, бо якби ми не були християнами, не мали б що святкувати». Далі архиєрей закликав «довіряти Богові так, як верховні апостоли, і тоді Бог буде допомагати нам в наших немочах». Щодо вірних, які витривали в підпіллі єпископ зазначив: «Сьогодні вшановуємо тих, які в підпіллі витривали у вірі, і за вірність Бог віддячує своєю вірністю. Він приготовив нам щось більше – свою ласку, силу, царство та запевнення своєї підтримки».

Наприкінці Літургії архиєрей подякував сокальській парафіяльній громаді за вірність Церкві та вручив адміністратору храму о. Ярославу Кащуку ювілейну грамоту.

Для інших парафій єпархії також будуть вручені архиєрейські грамоти, а парафіяльні священики продовжують зголошувати осіб, які будуть відзначені іменними грамотами за вірність УГКЦ.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336