Пошук по сайту

«Як ви воювали, Церква молилася, постила та переживала за вас», - архипастир до прикордонників

11 серпня у Кінологічному навчальному центрі у м. Великі Мости Сокальського району духовенство УГКЦ вітало прикордонників Західного регіонального управління, які повернулися із зони АТО.

Преосвященний владика Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, о. Роман Возьняк, капелан місцевої воєнної частини, та о. Володимир Юськів, декан Белзький, привітали воїнів двох мотоманеврених груп (понад 300 осіб), які без людських втрат повернулися до дому.

Звертаючись до прикордонників, Владика Михаїл наголосив: «Ви йшли на захист Батьківщини з Божим благословенням, з благословенням вам довелося воювати і те благословення Боже взаємодіяло з кожним, та допомагало вам вберегти не тільки своє життя, а й ближнього». Таким чином, зазначив архипастир, «це є виповненням однієї з найбільших заповідей Господніх «любити ближнього як самого себе» і якщо треба віддати своє життя за нього». Далі єпископ подав заохоту, бо «той, хто виконує Божі заповіти отримує Його силу і поміч». Тому-то ці переконання і благословення допомогли воїнам вернутися без втрат. Щодо підтримки зі сторони Церкви, архиєрей сказав: «Як ви воювали Церква молилася, постила, переживала за вас. Вас не просто послали далеко від родин. Церква була з вами. Наші священики гуртували людей в парафіях, щоб не тільки молитися, а й збирати ті «вдовині лепти», щоб нести вам і матеріальну поміч». Те, що всі повернулися «виливається в день радості», тож «хай Бог і надалі благословить вас в християнському житті», - підсумував головний військовий капелан.

Прикордонники отримали нагороди від Президента України, керівництва Прикордонної служби, представників обласної та районної влади. На завершення виступив церковний хор, а діти подарували воїнам витинанки у вигляді сердець, надувні кульки та танець.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336