Пошук по сайту

У Сокалі відзначили Катедральний празник

12 липня у храмі свв. апп. Петра і Павла міста Сокаля відсвяткували Катедральний празник Сокальсько-Жовківської єпархії та подякували почесному генералу Йозефу Затько зі Словаччини за співпрацю з Сокальсько-Жовківською єпархіїєю та благодійною організацією Карітас-Сокаль за налагодження українсько-словацьких взаємин у сфері обміну досвіду та реалізації спільних проектів.

Очолив Божественну Літургію Преосвященний владика Михаїл Колтун. Співслужили архиєрею священнослужителі Сокальського, Тартаківського, Червоноградського та Радехівського деканатів. У проповіді єпископ наголосив, що «ми черпаємо силу для життя від головного джерела – Святої Євангелії, якою жили апостоли Петро і Павло, та досвідчили на собі її благодатної сили. Вони терпіли переслідування, але це вийшло на Божу славу, бо Бог давав силу витривати. Господь допускає випробування, але подає силу це перебороти». Відтак проповідник закликав «єднатися у Святій Євангелії», бо «Церква тримається на єдності в любові», а коли «ми будемо єдині, тоді буде згода, мир, достаток і між нами буде Боже благословення».

Звертаючись до сокальчан та гостей архиєрей сказав: «Всіх вас, дорогі брати і сестри, вітаю із часткою у Святій Євангелії, бо ви приймаєте участь у Добрій Новині. Нас об’єднує головний празник престолу Катедрального храму єпархії, з якого ми заносимо молитви, щоби ми з миром могли свідчити про що ми віримо і воно станеться нам».

Наприкінці богослужіння зачитано і вручено Подячну грамоту генералу Йозефу Затько «за солідарність з українським народом та за організацію християнського форуму «Дорога до миру в Україні», в якому взяли участь священики Сокальсько-Жовківської єпархії. Опісля на знак вдячності генерал Йозеф припідніс архиєрею хліб та сіль.

Адміністратор парафії о. Ярослав Кащук не забув і сокальчан, які стоять на передовій та заохотив парафіян підтрумувати наших воїнів. Зокрема мова йшла про прохання командира сокальчан – іменинника Петра, придбати дизельний генератор. На що о. Ярослав відповів: «Ми завжди відкликаємося на запити наших воїнів і молимося, щоб вони щасливо поверталися до дому і з нами відзначали цей празник та інші свята».

Завершилася урочистість процесійним ходом довкола храму та радісним спілкуванням.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336