Пошук по сайту

У родинній парафії ісповідників віри висвятили нових священиків

14 листопада у с. Стрептів Новояричівського деканату, звідки походили ісповідники віри – о. Михайло Лемішка та о. Іван Зуб, ЧНІ, відбулися священичі свячення.

Єпископ Михаїл Колтун рукоположив у сан ієрея Василя Івашківа, вихідця із с. Великосілки, та Михайла Морозовського із с. Борятин.

У Євангельській проповіді архиєрей закликав брати приклад із покровителів храму святих безсрібників Косми і Дам’яна, щоб навчитися правильно ставитися до грошей, дбати за здоров’я і вірно виконувати служіння Богові. Владика подякував настоятелю парафії о. Михайлу Кузьмінському «за старання про тих священиків, які народилися на цій землі» (о. Михайло Лемішка та о. Іван Зуб), бо він перебував з ними на тих теренах, хоча його й не знали люди, але «Бог діяв і керував його кроками». «Разом із вашими земляками, я розділяв долю монашого і священичого покликання», - зазначив архипастир. Далі єпископ продовжив: «Ми мали живий контакт і спілкування з ними, тому можемо говорити про християнську спадщину, яка від Отців Редемтористів переходить в наше життя, щоби один одному прививали любов до Церкви». «Пам’ять народу, пам’ять Церкви, пам’ять парафії - це для нас священний обов’язок. Дай Боже, щоб ми могли розвивати цю пам’ять і прививати її до життя, до наших практичних дій, щоб ми могли ці посвятні приклади плекали», - наголосив архиєрей.

Отець Михайло Кузьмінський ієрейські свячення у Стрептові пояснив так: «Двоє отців відійшли у вічність та моляться за нас у небі, а владика в їхній парафії висвячує нових священиків, так якби на заміну їм». Це твориться також для того, щоб ми знали свою церковну історію, взаємозв’язок із минулим і на цьому будували теперішнє та майбутнє.

Після Літургії архиєрей освятив меморіальні дошки о. Михайлу Лемішці та о. Івану Зубу, ЧНІ, на фасаді храму, а нововисвячені ієреї пообіцяли послух та любов до Церкви Христової.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336