Пошук по сайту

Рукоположення у сан священства в Зарваниці

18 вересня 2010 року Божого, під час Архиєрейської літургії у головному соборі Марійського центру в Зарваниці, єпископ Михаїл Колтун рукоположив у сан священства Андрія Івашка та Тараса Дітчука. Нові священнослужителі навчалися в Івано-Франківській Духовній семінарії, а ставши дияконами служили в церкві св. Йосафата при Єпархіальному управлінні у м. Жовква.

На запитання «чому ти став священиком?» о. Андрій Івашко відповів: «Найперше хочу служити Богу в дусі і правді плекаючи духовні цінності. Будучи служителем Церкви, стоятиму на сторожі Божого і церковного закону. Хочу стати добрим пастирем для людей, щоб провадити їх до спасіння стежками моральних цінностей. Щоб кожна людська душа повірена мені не загубилася, а спаслася з надією успадкувати Царство Боже».

 о. Тарас Дітчук, прийнявши Тайну Священства, сказав: «Я бачу своє священиче життя у помочі людям, щоб у потребах задовольняти духовну спрагу вірних Греко-Католицької Церкви. Уділяти їм Святі Тайни. На кожній Літургії обдаровувати їх Тілом і Кров’ю Ісуса Христа… Прошу всіх про молитву за добре священиче служіння».
 
 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336