Пошук по сайту

Архиєрейське Пасхальне богослужіння звершувалося у Сокалі

У великий день Воскресіння Христового 2016 року архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії Михаїл Колтун звершив урочисту Божественну Літургію в Катедральному храмі свв. апп. Петра і Павла у м. Сокалі.

Після Євангелія було зачитано архипастирське Великоднє послання, а наприкінці Літургії єпископ сказав: «Ми один одному є братами і сестрами у Христі, тому говоримо «друг друга обіймімо і скажімо браття: Христос Воскрес!» Ми усі через Воскресіння Христове, через Його любов, через дар життя та ласки єднаємося. В теперішньому часі кожний тим перейнятий і до того стримить, щоби признати кожного у границях нашої хрещеної України – братом і сестрою, де б він не був, як би не виховувався. Це той смак пасхи і скуштувавши її, ми тим живемо. І живемо не тільки сьогоднішнім днем, а живемо завтрашнім, живемо повсякчас, бо нам Пасха дає смак, Пасха братньої взаємної любові». Владика побажав всім «множити цю радість і передавати іншим, щоб вона наповнювала наше життя та творила зміст наших відносин до Бога, до людини, до всього земного сотворіння, до всіх, хто перенісся до вічної обителі». Далі архиєрей пояснив, що «ця радість – то є любов всеобіймаюча, де не може бути чужого, то є любов яка всіх з усім ріднить». «Будьмо світочами Христового воскресіння та його любові до життя, яке нам Господь дає і каже: «Мир вам». Тож будьмо готові прийняти Його, щоб у тому мирі жити», - наголосив єпископ.

Владика-капелан розповів, що «вісімнадцять священиків розділяють радість з тими, які тримають фронт, які зупиняють війну. Але сьогодні вони зупиняють війну миром Воскреслого Христа і вірою. Це найбільша і найбезпечніша запорука для мирного співжиття. Це є цей день, в який ми можемо надихатися відваги, щоби в мирі творити цей світ і наше спілкування. Ми молимося за тих, які можливо далеко від нас, але потребують сили для життя в мирі. Ми за них молимося, переживаємо і їм засилаємо наше християнське вітання».

Адміністратор Катедрального храму – о. Ярослав Кащук, привітав усіх воїнів, які служать або вже повернулися до рідних домівок. Отець поздоровив батьків і родини тих, які втратили своїх рідних кажучи: «Нехай Воскреслий Христос потішить їх, бо жертву склали за нас».

Слово було надано також керівнику делегації Братиславського коледжу здоров’я та соціальної праці св. Єлизавети, який привітав усіх з Великоднем та розповів про співпрацю з нашими навчальним закладами та Карітасом м. Сокаля.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336