Пошук по сайту

У Світлий понеділок архиєрей здійснив богослужіння у Жовкві

У Світлий понеділок єпископ Михаїл Колтун звершив Божественну Літургію у храмі св. Йосафата, що діє при Єпархіальному управлінні Сокальсько-Жовківської єпархії в м. Жовкві.

У проповіді архиєрей зазначив: «Так як Ісус Христос прийшов і воскрес для нас, так само Він і живе для нас і в нас хоче діяти. Христос намірено прийшов до нас, до кожного, щоб ми могли творити Його волю. А його воля це є наше життя, наше спасіння, слава Божа в нашому житті, це слава Божа на землі. Ця Його слава відкривається у його величних ділах, щоби ми прийняли Бога, який нам пропонує свою волю, щоб ми її чинили. Через кожного з нас Господь хоче заявитися у нашому житті. Господь хоче, щоб ми були свідками Його Воскресіння на кожному місці де ми є і де будемо. Ми маємо свідчити Христове воскресіння своїми вчинками, своїм думанням і Господь буде нам допомагати, так як апостолам. Він готовий відкрити велич чудес своїх і ми маємо можливість всі прийняти участь у цій вірі. Апостоли ніяковіли – як це може бути, але воно стається. Тож маємо унікальну можливість довіритися живому Богові, який є серед нас і в нас діє. Просити про мир, про Боже змилування… Господь нас заохочує чинити Його волю, щоб радіти Його Воскресінням, щоб ми були його милосердям присутнім у нашому житті, щоб ми могли творити добрі діла у нашому середовищі, щоб були співчутливими до людей і це є для нас виклик як ми Христа в своєму житті відображаємо. І коли ми проявляємо ту крихітку милосердя – це нам повернеться сторицею. Мусимо повірити в це, бо інакшого виходу не має і так як апостоли повірили, як Пресвята Богородиця – не знаючи як це станеться, чи так як нашими зусиллями підтримуємо цей храм і ця церква набирає краси, так само станеться і у нашому житті».

Отець Михайло Ткачів, настоятель парафії, побажав усім, «щоб в цей нелегкий час ми змогли зрозуміти Христа, чого Він хоче від нас. Ми хочемо дуже багато, а він дуже мало від нас. Ми вимагаємо дуже багато, а він найменшого хоче. Він хоче любові між нами. Тому в цей другий день свят ми єднаємося в любові між нами».

Завершилося богослужіння Молебнем до Пресвятої Богородиці, який священнослужителі звершили на подвір’ї перед фігурою Божої Матері.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336