Пошук по сайту

Архиєрей та духовенство привітали о. Василя Батюка з 20-літтям священства

5 травня єпископ Михаїл Колтун разом із чисельно присутнім духовенством звершили подячну Божественну Літургію в храмі Святої Трійці м. Жовкви та привітали настоятеля цієї парафії – о. Василя Батюка із 20-тою річницею священичих свячень.

У проповіді архиєрей закликав, що «де б ми не були і щоб не робили – маємо свідчити, що Христос воскрес. Христове Воскресіння перемінює наші діла. Ми були до сих пір грішні, але зреклися гріху, бо Господь дає нам краще. Дає нам примирення з собою, з людьми, з своїми ближніми. Він дає нам мир як ласку свого Воскресіння і дає нам життя в тому мирі. Тому ми не можемо цього занехаяти чи не прийняти, бо це не тільки слово «мир», адже з тим словом передається його свята ласка, якою Він нас пригортає до себе».

Вітаючи о. Василя, архипастир зазначив, що він та священнослужителі радіють «з ювіляром, який святкує Христове Воскресіння у своєму священстві і тому багато священиків відізвалося, щоб цю радість розділити. Ми святкуємо те, що з Воскреслий Христос нам дає і на сьогоднішній час – це дар Божий священства о. Василя, яким він служить Богові і ближнім. Господь йде до кожного з нас через священика, через його руки, через його молитви і ми це сьогодні цінуємо. Ми зібралися, щоб подарувати цю радість отцеві, який хоче разом з нами її розділити та збагатити цю подію».

Отець Василь розповів, що рівно двадцять років тому в соборі св. Юра були його свячення, які він отримав з рук блаженної пам’яті владики Юліяна Ґбура і подякував теперішньому єрарху, що особисто вітав його з десятою річницею священства і був присутній з ним у скорботних моментах, коли відійшли у вічність його батьки.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336