Пошук по сайту

Єпископ Михаїл поблагословив священиків на реколекціях

11 травня єпископ Михаїл Колтун відвідав священиків – учасників щорічних реколекцій та поблагословив їх на духовне оновлення.

Архиєрей зазначив, що священики мають переш за все давати свідчення, «що Воскреслий Христос є посеред нас. Господь покликав нас, священиків, нести благовість про своє Воскресіння і кожен з нас, як учень Христовий, має засвідчувати це». Єпископ розповів про досвід встановлення капеланського служіння у війську. «Двадцять років тому ніхто навіть слухати не хотів про капеланство. А зараз це служіння є головною силою, яка звертає всіх до Бога. Христос є живий, той, який діє, який перемагає. Не ми Його вибрали, а Він вибрав нас. Тож миром Христовим ми можемо здобути мир в державі». Щодо порозуміння між конфесіями, архиєрей ствердив, що колись це вважалося неможливим. Тепер же на прикладі капеланства видно, що Христос об’єднує конфесії, військових і весь український народ.

Владика побажав священикам плідної духовного зросту та заручився молитовною підтримкою у військовому паломництві, яке незабаром вирушить до Люрду.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336