Пошук по сайту

Чисельні паломники зібралися у Заглині, щоб почерпнути ласк Божих

15 травня у Марійському відпустовому місці Заглина зібралися чисельні паломники, щоб почерпнути ласк Божого милосердя з Таїнств Сповіді, Євхаристії, архиєрейського благословення, духовних повчань та цілющої водиці.

Очолив Божественну Літургію владика Михаїл Колтун, який висловив велике довір’я до Пресвятої Богородиці та закликав брати з неї приклад. Архиєрей сказав: «Настільки Пресвята Богородиця перейнялася служінням Святої Євангелії, що вона тепер робить чуда і те, що ми сподіємося у вірі та милосерді, вона запевняє нам. Ми вагаємося, чи того милосердя додати чи може пізніше проявити, ми торгуємося в собі, але треба бути готовим сказати так як Пресвята Богородиця: «Ось я твоя слугиня, хай мені буде по твоєму слову». І коли ми в такому довір’ї будемо жити, те що ми виявили Пресвятій Богородиці буде нам дано».

«Ми приходимо до цього чудотворного і натхненного місця, – продовжив єпископ – щоб опам’ятавшись, шукати того внутрішнього спокою та пристановища, того прощення і милосердя, бо ми заблудили. В Пресвятої Богородиці ми знаходимо своє упевнення. Тож вдаваймося до неї, так як діти до матері, щоби направити наше життя у відповідне християнське ставлення між нами».

Архипастир закликав «проявити милосердя вже тепер, не відкладаючи, бо воно уподібнює нас до Бога. Тому на цьому місці ми звертаємося не тільки за свої потреби, але й нашої України та народу і тих усіх переживань, які мають ті родини, представники яких служать у війську на межах нашої держави».

У Марійській прощі взяли участь ієромонахи Чину Найсвятішого Ізбавителя, які провадять цей духовний центр, а також парафіяльні священики Сокальсько-Жовківської та сусідніх єпархій. Серед мирян були прочани з Волині, Львівщини, Франківщини, Тернопільщини та сусідніх до Заглини парафій.

У Божественній Літургії брали участь: голова Львівської державної адміністрації п. Олег Синютка та голова Жовківської районної адміністрації п. Надія Щур.

Отець Петро Сало, ЧНІ, виконавчий директор місії «Марійський Молодіжний Духовний Центр «Заглина», висловив подяку усім прочанам та поруч їх опіці Божої Матері прославленої у Заглині.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336