Пошук по сайту

Реколекції для катехитів та християнсько-відпочинковий табір для дітей

З 5 по 7 листопада 2010 року, у мальовничому куточку Сокальщини на базі оздоровчого комплексу «Ровесник», відбулася зустріч катехитів та дітей з парафій Сокальсько-Жовківської єпархії, організована єпархіальною Катехитичною комісією під керівництвом о. Михайла Микити.

У реколекціях взяли участь катехити з наступних парафій: с. Себечів, смт. Жвирка, м. Дубляни, м. Жовква (храм св. Йосафата), м. Соснівка, м. Сокаль (катедральний храм свв. апп. Петра і Павла), м. Червоноград (храм св. Йосафата), м. Червоноград (храм Пресвятої Богородиці Владичиці України), с. Куличків, м. Радехів, с. Тудорковичі (всього 20 катехитів). Група дітей складалася з 42 осіб. Це учні катехитичних шкіл та представники таких парафій: с. Берлин, с. Лавриків, м. Радехів, м. Соснівка, м. Дубляни, смт. Жвирка, с. Забужжя, с. Савчин, с. Войславичі, с. Опільсько, м. Броди, с. Ульвівок, м. Сокаль, с. Себечів, м. Великі Мости, с. Куличків, м. Червоноград, м. Жовква.

З дітьми працювали студентки УКУ. Вони організували розважання, ігри, інсценізації уривків Нового Завіту, перегляд кінофільмів духовного змісту. Активну участь дітей було передбачено в інтелектуальній грі «Брейн-ринг». А дорослим у цей час читав лекції з патрології викладач УКУ д-р Олександр Кащук.

Реколекції для катехитів проводив Назар Дуда, викладач УКУ. Це були роздуми про участь катехитів у священичому і учительському уряді Церкви; про спілкування з Богом як Особою, повною благодаті і любові.

В суботу перед обідом всі могли приступити до св. Сповіді і в часі Святої Літургії, яку відслужив у місцевій каплиці о. Тарас Гнатів, прийняли Святе Причастя.

У неділю всі учасники були присутні на Святій Літургії у храмі Пресвятої Богородиці Владичиці України м. Червоноград. Після обіду волонтерки у роботі з дітьми оголосили переможців у дитячих конкурсах.

Підводячи підсумки роботи, треба відзначити світлу, позитивну атмосферу спілкування, взаємозбагачення особистим досвідом, який, безперечно, є у кожній катехитичній школі. Також було запропоновано теми для подальших зустрічей.

Інформацію подали Наталія Ділай та Галина Кравчук

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336