Пошук по сайту

Єпископ Михаїл співслужив Літургію за участю Державного секретаря Ватикану

19 червня, у день Зіслання Святого Духа, в соборі Святого Юра у Львові єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун разом з іншими архиєреями УГКЦ та РКЦ звершили Божественну Літургію, за участю кардинала П’єтра Пароліні, Державного секретаря Ватикану, який перебував в Україні з офіційним візитом.

Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, наголосив: «Куди далі поведе нас Святий Дух? Нам це вказує сам Папа Римський. Цей напрямок вказав і кардинал П’єтро, розпочавши свій візит зі Сходу України – із Запоріжжя, щоб показати, що майбутнє УГКЦ і України кується там, де війна і страждають люди. Ми так нині благаємо миру, але мир – це не тільки діяння дипломатії, а дар Святого Духа. Цей Дух дарує його тим, хто відкритий прийняти Його силу і в Його благодаті йти вперед. Рушаймо на Схід, де так бракує віри, надії й любові», – закликав Блаженніший Святослав.

На завершення святкового Богослужіння звернувся до присутніх кардинал П’єтро Паролін, кажучи: «Брати і сестри Української Греко-Католицької Церкви, що з великою любов’ю розділили разом із братами Римо-Католицької Церкви ці дні мого перебування в Україні, бажаю, щоб за дією Святого Духа ви могли отримати оновлені плоди того благословення, яке рівно 15 років тому вділив вам святий Папа Іван Павло ІІ, який був прочанином на цій землі: «За заступництвом усіх святих і блаженних, що на цій українській землі здобули вінець праведності, нехай Господь омиє ваші рани оливою милосердя та утіхи, щоб ви могли з довірою дивитися на те, що на вас чекає, впевнені у своєму серці в тому, що ви є дітьми Батька, який ніжно всіх вас любить».

У своєму слові Держсекретар Ватикану розповів про мету свого візиту до України: «Я приїхав до вас передусім для того, аби зустрітися з постраждалими від насильства війни, обійняти їх від імені Папи та принести їм конкретну допомогу милосердя Церкви».

СВІТЛИНИ

Згідно повідомлення Департаменту інформації УГКЦ

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336