Пошук по сайту

Пасторальна рада обговорила та вирішила актуальні душпастирські питання

23 червня 2016 року в єпархіальному управлінні в м. Жовква Пасторальна рада провела робоче засідання та вирішила ряд актуальних питань щодо душпастирського служіння.

Владика Михаїл Колтун повідомив про потребу заснування центрів соціальної допомоги в зоні розмежування, зокрема у м. Краматорську Донецької області. Архиєрей наголосив священикам, що «потрібно докладати багато зусиль, щоби наші справи, до яких ми покликані, були Божими, успішними і щоб ми бралися до них з чистою совістю та чистою душею». Синкел о. Степан Макар представив напрямки надання підтримки для соціального центру у Краматорську та околицях. Це душпастирська, соціальна та просвітницька праця. Вирішено: зібрати та надіслати до Краматорська літературу українською мовою для шкіл та бібліотек; організувати поїздки творчих колективів з концертами для місцевих жителів; допомогти зібрати ранець з усім необхідним приладдям (зошити, ручки, олівці та ін.) для школярів цього району.

Владика Йосафат Говера, екзарх Луцький, розповів про теперішній стан та потреби парафій екзархату та роздав статистичні дані про кількість вірних у кожній парафій. Вирішено кожного року у неділю після свята св. Йосафата проводити збірки у парафіях Сокальсько-Жовківської єпархії для потреб Луцького екзархату.

Протосинкел о. Володимир Коткевич представив і роздав деканам для ознайомлення статистичне опитування про стан душпастирського служіння у Сокальсько-Жовківській єпархії за 2013 р.

Синкел о. Михайло Ткачів розповів про відзначення Року Божого Милосердя, проведення парафіяльних прощ до Ювілейних храмів та наголосив на необхідності дотримуватися норм та випрацюваного графіку.

Голова Літургічної комісії о. Ярослав Малиш повідомив про розклад прощ, в яких необхідно священикам та вірним взяти активну участь: 26 червня – проща у Страдчі; 16-17 липня – Всеукраїнська проща до Зарваниці; 18-19 серпня – проща до Патріаршого Собору у Києві; 17-18 вересня – проща Сокальсько-Жовківської єпархії до Зарваниці. Зазначено, що Блаженніший Святослав видав Декрети щодо служіння у кожній парафії Святої Літургії з нагоди освячення Патріаршого Собору та в день блаженних мучеників УГКЦ 27 червня.

Голова постуляційної комісії о. Василь Крушельницький, повідомив про прощу молоді, священиків та вірних Сокальського, Жовківського районів і м. Червонограда до с. Жужеляни, де вшановували Слугу Божого о. Кирила Селецького. З серпня будуть відбуватися прощі інших деканатів до Жужелян. Голова комісії наголосив на виконанні Декрету Владики Михаїла щодо виголошення прохань за прославу Слуги Божого о. Кирила Селецького.

Канцлер о. Роман Синицький зачитав Декрет про розподіл Бродівського деканату на Бродівський і Старобрідський. Виконуючим обов’язки декана в обох деканатах є о. Богдан Вихор. Також представлено нового голову молодіжної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії о. ліц. Василя Кметя-Дяківа.

Отець-ліцензіат Василь Кметь-Дяків подякував за виявлену довіру і пообіцяв прикласти старання, щоб внести новий подих в життя молоді нашої єпархії. Найближчим часом отець Василь планує провести зустріч з відповідальними за працю з молоддю у деканатах.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336