Пошук по сайту

Відійшла у вічність Мама єпископа Михаїла Колтуна

Сьогодні, 26 червня о 5 год. ранку на 94-му році життя спочила в Бозі пані Станіслава Колтун, мати єпископа Михаїла та отця Зеновія.

Розпорядок поминальних богослужінь

26 червня 18:00 – Панахида. Прощання у домі померлої у Львові. Перевіз покійної до родинного села Полоничі Буського деканату. 20:00 – Парастас в храмі архистратига Михаїла, за участю священнослужителів Єпархіального управління. (Ризи червоного кольору).

27 червня 11:00 – Поминальна Архиєрейська Літургія. Чин Похорону. Поховання біля чоловіка померлої на цвинтарі с. Полоничі.

Станіслава Колтун (Крет) народилася 25 липня 1922 року в с. Полоничі. Навчалася в сільській школі. Народила двох синів – Івана-Зеновія та Михайла. Чоловік – Павло Колтун, був інвалідом війни, тому знайшла додаткове заняття, щоб отримувати сім’ю. Шила одяг. Працювала в колгоспі. Була старшою сестрицею при храмі арх. Михаїла в с. Полоничі. Прибирала в храмі та допомагала священику – о. Василю Прихідько, який довший час, після заборони УГКЦ, залишався греко-католицьким душпастирем. Пані Станіслава була активним учасником підпілля Церкви. В її домі зберігалася Свята Євхаристія, часто приїжджали священики, які звершували Службу Божу та уділяли Святі Таїнства. Щоденно приймала Євхаристійного Христа та роздавала Причастя іншим вірянам. Переїхавши до Львова, готувала їсти, прибирала у підпільній семінарії отців Редемптористів, де навчалися теперішній владика Михаїл Колтун, о. Ігор Сподар та інші. Коли УГКЦ отримала свободу, пані Станіслава найчастіше відвідувала храм Матері Божої Неустанної Помочі у Львові. Як син Михайло став єпископом, то разом з ним часто брала участь в Архиєрейських богослужіннях у всіх деканатах єпархії, спілкувалася з священиками, семінаристами і багатьом давала приклад праведного християнського життя. Увечері перед смертю молилася вервицю з своїми синами, заснула у Бозі і переставилася у вічне життя.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336