Пошук по сайту

Згромадження Сестер Служебниць зародилося на теренах нашої єпархії

На цьому наголосила Генеральна Настоятелька Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії с. Тереза Слота під час святкування 125-ліття заснування Згромадження, які розпочалися 25 серпня з Архиєрейської Літургії у храмі св. Юрія м. Червонограда (Кристинополя).

"Наше Згромадження зародилося і зростало саме тут, на теренах, які сьогодні належать до Сокальсько-Жовківської єпархії. Тут засновані наші перші доми – Жужеляни, Кристинопіль, Жовква, Сілець, Волсвин, Любеля", - сказала Мати Генеральна.

На урочистість прибув єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун та єпархіальне духовенство: протопресвітер Червоноградського деканату – о. Зиновій Буньо, протопресвітер Белзького деканату – о. Олексій Яворський, настоятель храму м. Великі Мости – о. Володимир Юськів та о. Петро Хмара з Італії.

Архиєрей у проповіді зазначив: "Ми перейняті подіями Божим у світі, в Україні, в нашій Церкві, а саме тим, що ми відзначаємо 125 років від дня заснування Сестер Служебниць. Сьогодні возносимо Господеві подяку за те провидіння Боже, яке збагатило нашу Церкву служінням уподібненим до служіння Пречистої Діви Марії, уподібненим до її смиренності, до її чистоти та любові. Господь цей світ довіряє Пресвятій Богородиці, щоби його спасти. На шляху цього служіння – спасення святу, Пресвята Богородиця переймає Сестер Служебниць, які згодилися та як Вона, служити людям. Ми маємо різні чини церковного служіння: священство, різні види капеланії, євангельське служіння, яке основується на чистоті, убожестві та покорі. Такий євангельський спосіб є угодний Богу і подиву гідний для людей".

Після Божественної Літургії з привітальним словом звернулася Генеральна Настоятелька с. Тереза Слота. Мати Генеральна представила коротку історію Кристинопільського монастиря, яка сягає 1894 року. Саме в Кристинопольському монастирі був новіціят, де виховувалися молоді сестри, які після духовної формації, мов ластівки, відлітали на нові місії, щоб підносити народ і виховувати його серце. Саме в Кристинополі Господь прийняв цілопальну жертву Блаженної Тарсикії, яка у 1944 році загинула від кулі радянського солдата.

Відтак учасники спільного моління процесійно попрямували до місця, де колись був новіціятський дім Сестер Служебниць і де померла мученичою смертю Блаженна Тарсикія. Там стараннями Сестер Служебниць та міської влади зведено пам’ятник Блаженній, який освятив владика Михаїл, єпарх Сокальсько-Жовківський.

СВІТЛИНИ

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336